Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa en ABA Ignition Timing

ABA motorn var en 2,0-liters motor som tillverkas av Volkswagen för Golf-modellen. Den 1993 Volkswagen Golf presenterade ABA motor och hade en tändningen på 12 grader. Du bör kontrollera tändningslåset dekalen för att hitta den rätta tändningen för din ABA motor om det är ett annat år eller modell. Den tändningsinställning hos en motor bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta motorn. Du bör regelbundet kontrollera och justera tändningen på din ABA motor eftersom tidpunkten kan kastas ut från enkla vardagliga körning. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din Volkswagen på i ett område med tillräckligt utrymme att arbeta på din motor. Stäng av alla tillbehör i bilen inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

Place stoppklossar runt dina hjul för säkerhetsskäl. Sätt transmissionen i friläge, dra i nödbromsen och ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Lämna bilen och öppna huven på din bil för att arbeta på din ABA motor.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen och sedan den svarta klämman på den negativa polen. Anslut klämmorna stroboskop till "nummer 1" tändkabeln ansluten till motorns topplock och skina ljuset på trissan ansluten huvudsakliga vevaxel.
5

Beakta tidpunkten ljus på remskivan och jämför det till den grad fliken på framsidan av motorn för att kontrollera den aktuella tändningen.
6

Lossa distributören låsning bult ligger vid foten av fördelningshuset hjälp av en skiftnyckel . Koppla loss slangen distributören vakuum och anslut den till elektronisk gnista datorn om din Volkswagen har en. Använd startkablar att jorda förgasaren switch om din Volkswagen har en.
7

Rotera distributör med handen tills den tidpunkten märket på trissan ställer upp med graden fliken på framsidan av motorn , 12 grader är den rätta tändningen för 1993 ABA motorn. Inte glida inte alltför långt bort från den rekommenderade fabriken tändningen, annars riskerar du att skada din motor.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från ABA motor och ta ur stoppklossar från hjulen innan du tar bilen tillbaka till sitt normala tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102641.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.