Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Vad är en Spark Tester?

En gnista testare är en anordning som används för att testa om tändsystemet i en bil fungerar. Specifikt är det används för att testa tändkablarna för att se om de skickar den fastställda taxan till tändstiften sig för att starta motorn. Detta är en enkel metod för att diagnostisera källan till några problem inom tändsystemet. Utseende

En gnista testare är ofta utseendet liknar ett tändstift. Den största skillnaden är att en gnista testare är utrustad med en metallklämma som är antingen vid slutet av testaren eller på en tråd som sträcker sig ut i testaren. Testaren också oftast har en längre, rörliknande form och är ljusare i färgen.
Installation

En gnista testare ansluter till ett tändstift tråd ungefär som en vanlig tändstift . I detta fall emellertid, är testaren installeras i viran, medan tråden är vanligtvis ansluten till tändstiftet efter installationen av pluggen i motorn. För att ansluta en gnista testare, ta bort kabeln från motorn (greppa den med boot) och sedan in testaren i bagageutrymmet.
Grounding

När gnistan testaren är ansluten till tändstiftet tråd, måste den vara jordade. Testarens metallklämma ansluter till en metall marken för att hjälpa till att skapa den gnista som det ska. Någon metalldel på bilen kommer att göra, men en plats som är synlig när du sitter i förarsätet behövs.
Operation

När testaren är korrekt installerat i tändstiftet tråd och jordad till en metall marken, starta motorn med tändningsnyckeln och leta efter en gnista för att synas på testaren. En stark, blå gnista är vad du vill se.
Resultat
p Om ingen gnista eller en svag, gulaktig ena visas på testaren då igång motorn, den tändkabeln sannolikt dåligt och behöver bytas ut. Om en stark, blå gnista visas, är tråden bra och eventuella problem som orsakas av tändstift eller annan del av tändsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102331.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.