Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter PCV ventil i en 1996 5,0 L Ford F-150

Under 1996 5,0 L Ford F-150 lastbilar, den positiva vevhus ventilation ventil - annars känd som PCV ventil - är i toppen av oljan påfyllningslocket på förarens sida av motorn. PCV-ventilen är en integrerad del av utsläppen systemet: Den använder motorns vakuum för att avlägsna gaser från vevhuset, vilket minskar trycket byggs upp i motorn. Du kan köpa en ny PCV ventil från Ford återförsäljare eller från de flesta bildelar butiker, och de är lätta att byta ut. Saker du behöver
Liten, platt-blad
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta oljepåfyllningslocket ovanpå chaufför-side ventilkåpan, PCV ventil sitter i toppen av locket. Du ser också en gummigenomföring som hjälper försegla hålet som ventilen sitter i.
2

Fatta PCV ventilen och dra den rakt upp och ut ur oljepåfyllningslocket. Det finns en stor vakuumslangen ansluten till ventilen, ta bort det genom att dra och vrida ventilen bort från slangen. Det är inte fastklämd in och kommer att dyka rätt ut i slangen som du drar den.
3

bort genomföringen från oljepåfyllningslocket med hjälp av platt skruvmejsel för att bända upp kant och dra sedan genomföringen löst. Släng den gamla genomföringen.
4

Installera en ny genomföring i hålet på tanklocket. Fäll ner kanten av genomföringen för att tillåta botten av den att glida in i hålet. Vänd genomföringen med händerna tills den sitter på kanten av hålet i tanklocket.
5

Tryck hullingförsedda änden av den nya PCV ventil i den stora vakuumslangen, vrida när du går. Fortsätt att trycka in den tills den helt platser i slangen. Anslut andra änden av ventilen i genomföringen på toppen av oljepåfyllningslocket och se den helt säten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102315.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.