Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Head bolt Specifikationer

En motorns topplock, ovanför cylindrarna, är en del av motorns förbränningsrum. Topplock är en viktig del av en motors kamaxel eftersom de tillåter luft och bränsle att passera genom ventilerna från avgaserna och insugningsröret. Cylindrar är också känd helt enkelt som huvuden. Den 2011 Honda Civic 2011 Mazda MX-5, 2011 Mazda Mazda3 och 2011 Volkswagen Jetta motorer användning med topplock. 2011 Honda Civic 1,8 L motor

En uppsättning av 0.236-tums bultar förbinder kamaxeln till topplocket har 7 foot-pounds av vridmoment, medan en annan uppsättning av 0,315-tums bultar har 20 foot-pounds av vridmoment. Bultarna som förbinder avgasgrenröret till cylinderhuvudet har 23 fot-pounds vridmoment, och bultarna förbinder insugningsröret till cylinderhuvudet har 17 fot-pounds vridmoment. Bultarna som förbinder topplocket till motorblocket har 22 fot-lbs av vridmoment i steg ett och 62 foot-pounds av vridmoment i steg två.
2011 Mazda MX-5 Miata 2.0 L Motor

Bultarna som förbinder kamaxeln till topplocket har 3 foot-pounds av vridmoment i steg ett, 6 foot-pounds av vridmoment i steg två, och 10 foot-pounds av vridmoment i steg tre. Bultarna som förbinder topplocket till motorblocket har 15 foot-pounds av vridmoment i steg ett och 90 grader i vridmoment i steg två och tre. Uppsättningen av nötter förbinder utblåsningsgrenröret till cylinderhuvudet har 18 fot-pounds vridmoment, medan uppsättningen av bultar har 15 fot-pounds vridmoment. Bultarna som förbinder insugningsröret till topplocket har 16 foot-pounds av vridmoment, medan tändstiftet ansluten till topplocket har 13 foot-pounds av vridmoment.
2011 Mazda Mazda3 2.5 L Motor

Bultarna som förbinder kamaxeln till topplocket har 9 foot-pounds av vridmoment och bultarna som förbinder topplocket till motorblocket har 18 foot-pounds av vridmoment. De muttrar och bultar förbinder avgasgrenröret och insugningsröret till topplocket har 16 foot-pounds av vridmoment vardera. Tändstiften ansluten till topplocket har 14 foot-pounds av vridmoment.
2011 Volkswagen Jetta 2.0 L Motor

Bultarna som förbinder kamaxeln till topplocket har 15 fot-pounds vridmoment, medan bultarna förbinder insugningsröret till cylinderhuvudet har 7 fot-pounds vridmoment. Bultarna som förbinder topplocket till motorblocket har 30 foot-pounds av vridmoment i steg ett, 44 foot-pounds av vridmoment i steg två, och 90 grader i vridmoment i steg tre och fyra. Bultarna som förbinder avgasgrenröret har 30 foot-pounds av vridmoment, medan muttrarna har 18 foot-pounds av vridmoment. Tändstiftet ansluten till topplocket har 22 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102160.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.