Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera timingen i en Sentra

En bils tändningen avgör när en gnista uppstår för att starta motorn, justera det bör vara en del av din rutin fordonsunderhåll. Din Nissan Sentra s tändningen beroende på vilket år den släpptes. Du kan kontrollera dekalen tändning kontroll över din bil för att ta reda på vad timing är. Den 2000 Nissan Sentra s 1,8-liters motor användes med en manuell växellåda, och den 2,0-liters motor användes med en automatisk växellåda. Tändinställningen för 1,8 liter är 4-14 grader, och tändinställningen för 2,0 liter är 15 grader. Saker du behöver
Stoppklossar
Timing ljus
Wrench
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din Nissan Sentra på genom att placera nyckeln i tändningslåset. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att arbeta på motor på ett säkert och stänga av eventuella tillbehör eller utrustning i bilen
2

ur bilen och sätta stoppklossar under hjulen på din bil. Ange bilen, fast engagera nödbromsen och lägga växeln i friläge, om du har en automatisk växellåda eller enhet om du har en manuell växellåda. Successivt anpassa motorn till en tomgång på 800 varv per minut, eller varvtal, om du har en automatisk växellåda eller 600-700 rpm om du har en manuell växellåda.
3

Avsluta bil med nödbroms ingrepp ordentligt, vilket gör att rpm för att gå tillbaka till noll. Öppna huven för att arbeta på motorn.
4

Anslut timing ljus till bilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Därefter ansluter klämmorna stroboskop till antalet 1 tändstiftet. Slutligen lysa tidpunkten ljus på trissan ansluten till motorns vevaxel.
5

Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med graden fliken på framsidan av motorn. Minns 4-14 grader rekommenderas om du har en manuell växellåda, och 15 grader rekommenderas om du har en automatisk växellåda. Hitta distributören låsning bult vid basen av fördelningshuset
6

, och använd din nyckel för att lossa den. Koppla loss slangen distributören vakuum, och anslut den till elektronisk gnista datorn om din Sentra har en. Dessutom använder startkablar att jorda förgasaren switch om din Sentra har en.
7

Rotera distributör med handen tills drivorna justeringsmärke till önskad tändning tid. Inte glida inte alltför långt bort från fabriken rekommenderade tändning tid.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn, och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra fast-ner bulten och ta bort startkablarna. Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln. Ta bort stoppklossar, och returnera din bil tillbaka till sitt normala tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102639.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.