Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa en 1986 Cressida s Ignition Timing

Den 1986 Toyota Cressida är utrustad med en 2,8-liters, sexcylindrig motor. Tändningen styr när gnistan i motorn inträffar. Du kan ändra tändinställningen av motorn med ett enkelt förfarande och några verktyg. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen av bilens motor som en del av din rutin underhåll. Den 1986 Toyota Cressida har en tändningstidpunkt av 10 grader före övre dödläget (BTDC). Var försiktig när du justerar tändningen och vara noga med att inte skada eller störning av de rörliga delarna på din motor. Saker du behöver
Timing ljus
varvräknare
Wrench
Visa fler instruktioner
Så ställer tändningen på en 1986 Toyota Cressida
1

Förvandla din 1986 Toyota Cressida på genom att placera nyckeln i tändningslåset. Stäng av alla elektroniska tillbehör såsom värmaren och radion.
2

Placera växeln i neutralläge och aktivera nödbromsen. Vrid hjulen åt vänster eller höger som en extra säkerhetsåtgärd och ta bilen motorn till en tomgång på 650 rpm.
3

Öppna huven på din bil och anslut timing ljus och /eller varvräknare till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen och den svarta klämman på den negativa terminalen. Koppla sedan stroboskop till nr 1 tändstiftet och den huvudsakliga remskivan.
4

Kontrollera och se där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med standard 10 grader, vilket är den rätta inställningen. Ändra inte tidpunkten när den läser 10 grader eftersom det är den rätta tändningen på Cressida.
5

Använd en skiftnyckel för att lossa bulten distributören lockdown ligger vid basen av distributören bostäder.

6

Koppla slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Detta gör att du kan justera tändningen korrekt. Var noga med att inte koppla något annat vakuumslangar kopplad till andra delar av motorn.
7

Rotera distributör med handen tills tändningen på Cressida linje med 10 grader BTDC.

8

Använd din nyckel för att dra åt bulten distributören lockdown efter att du har ställt in tidtagning till 10 grader BTDC. Återanslut slangen distributören vakuumet tillbaka till distributören bostäder. Ta tidpunkten ljus och /eller varvräknare från batteriet, tändstift och huvudvevsläng remskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102215.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.