Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Ren Hydrauliska ventillyftare

Används på en mängd olika fordon, inklusive sena 70s Volkswagons och många Buick V-8 motorer, beskriver bilen expert Richard Atwell hydrauliska lyftare som en missförstådd motorkomponent, så mycket så att de nu är en källa till förakt för många bilentusiaster. Men med rätt skötsel och underhåll, kan hydrauliska lyftare vara en integrerad, effektiv del av motordrift, enligt Atwell. Saker du behöver
Motor Cleaner Review Rena trasor
Våt eller torr sand papper
Smörjolja
Visa fler instruktioner
1

bort lyftarna från motorn och kom ihåg att etiketten eller numrera dem så att de kan sättas tillbaka i sin ursprungliga plats. Torka lyftarna ner med en ren trasa och placera dem på en arbetsyta.
2

Håll lyftaren nedåt och knacka den hårt mot bordet för att mjuka upp kolven. Detta kan mjuka upp kolvarna som är allvarligt gummerat upp. Om detta inte fungerar, blöt lyftaren i motorn renare för ett par timmar eller till och med över natten för att mjuka upp kolven.
3

Dra kolven upp och ner när det är gratis, ta bort vad som borde vara en hel del gunk och olja. Slå ut kolven genom att trycka på lyftaren på din arbetsyta.
4

Tryck den lilla kullagret inne i kolven och fortsätt tills all olja avlägsnas. Ta bort all överflödig olja och allt material som kommer tandköttet upp kolven i framtiden.
5

Lägg ner en bit vått eller torrt sandpapper på din arbetsyta. Ett bra val är P240 vått eller torrt sprayas med ett smörjmedel som WD-40. Sätt basen av lyftaren på papper och gnugga den i en cirkelrörelse, vrida den regelbundet för att ta bort alla repor.
6

ihop lyften och bada den i ett bad av varm olja. Patel säger att detta kommer att tvinga ut någon luft i lyften. Ta lyften, lägg den öppna sidan nedåt på en plan yta och låt den svalna helt innan du sätter tillbaka den i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102580.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.