Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar en Two-Barrel Rochester förgasare

De två-fat Rochester förgasare är utformad med två justerskruvar, som ligger på framsidan av förgasaren nära basen. Justera förgasaren är ganska enkel och justerskruvarna är lätta att komma åt. Den tomgång bränsleblandningen skruven på vänster sida och den tomgångsskruven på höger sida bör justeras för att läsa samma på vakuummätaren på högsta avläsningar möjligt för att få bästa prestanda från din motor. Saker du behöver
Skruvmejsel
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera de två tomgång skruvar i den främre delen av två-fat Rochester förgasare och Vrid båda skruvarna medsols med en skruvmejsel tills de är helt stängda. Var noga med att inte över-dra åt skruvarna.
2

Vrid justerskruvarna tillbaka, motsols ett och ett halvt varv med en skruvmejsel för att använda som utgångspunkt för dina justeringar. Starta motorn och varmkör den i ungefär fem minuter. Addera 3

Demontera slangen gummiutsugring från basen av förgasare och bifoga en vakuummätare till vakuumporten vid basen. Börja med den lediga bränsleblandningen skruven på vänster sida av förgasaren, titta på det från fordonets front och vrid skruven ett kvarts varv.
4

Vrid tomgångsskruven på höger sida ett kvarts varv och växlar fram och tillbaka, justera skruvarna tills du får de högsta varvtalen möjligt på vakuummätaren med motorn i trim. Fortsätt justeringarna, alternerande mellan dem tills båda läser samma varvtal medan friktionsfritt.
5

Justera båda skruvarna en sista gång genom att vrida dem ett kvarts varv moturs och kontrollera att båda läser samma varvtal . Ta vakuummätaren och sätt tillbaka slangen gummiutsugring till vakuumporten. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102688.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.