Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en 1998 Dodge Caravan bränslefilter

Syftet med bränslefiltret på 1998 Dodge Caravan är att hålla eventuella sediment och skräp i bränslet kommer in i motorn. Bränslet lämnar bensintanken och färdas in i bränslefiltret. Bränslefiltret fällor därefter de sediment inne innan du skickar bränsle till motorn. Dodge rekommenderar byte av bränslefilter på 1998 Dodge Caravan mellan 50.000 och 75.000 miles. Saker du behöver
Jack
Jack står
Fuel fånga pan
3/8-tums spärrnyckel
10mm socket
Nytt bränslefilter - Hastings/HAGF298

Visa mer instruktioner
1

Park 1998 Dodge Caravan på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen så att van inte rullar.
2

Skruva gasen locket från bensintanken. Detta kommer att avlasta gastrycket bort av bränslefiltret så att gasen inte kommer att spraya överallt.
3

Jack upp den bakre delen av 1998 Dodge Caravan och placera pallbockar under ramen järnväg framför båda bakdäcken. Sänk Husvagn på domkraften. Se till att vagnen sitter jämnt och säkert på toppen av domkraften.
4

krypa under den bakre delen av husvagn och lokalisera bränslefiltret. Bränslefiltret på 1998 Dodge Caravan ligger ovanpå bensintanken. I bränslefiltret är en liten metall cannister med tre bränsleledningar kommer ut ur botten.
5

Demontera en monteringsbult som håller bränslefiltret till toppen av bensintanken. Bulten är en 10 mm bult som körs genom den lilla hållaren som är ansluten till bränslefiltret. Vrid 10mm bulten moturs för att lossa och ta bort med en 3/8-tums enhet ratchet och en 10 mm hylsa.
6

Skjut bränslet fånga pannan direkt under bensintanken för att fånga upp eventuellt överskott av gas. Med gasen avskruvat, kommer det bara att finnas en liten bit av överflödig gas i bränsleledningarna.
7

Ta bort de tre bränsleledningarna från botten på bränslefiltret. Pressa plastklämmorna i slutet av bränsleledningarna och dra bränsleledningar bort av bränslefiltret. Kom ihåg vilken bränsleledningen går in vilken port. Kassera det gamla bränslefiltret i dropplådan.
8

Skjut tre bränsleledningar på portarna bränsleledningarna på botten av bränslefiltret tills plastclips i slutet av bränsleledningar låser plats. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningarna att se till att bränsleledningarna är fästa på bränslefiltret hamnar. Kontrollera att bränsleledningarna är anslutna till rätt portar.
9

Skruva bränslefiltret fästet tillbaka till toppen av bensintanken. Dra åt 10mm bulten ned tätt med 3/8-tums enhet ratchet och 10 mm hylsa.
10

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Vrid nyckeln på och av tre gånger för att prima bränslefiltret med bränsle. Dra runt motorn och inspektera bränslefiltret för läckor. Stäng av motorn.
11

Jack den bakre delen av 1998 Dodge Caravan upp och ta bort domkraften. Sänk Husvagn tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102396.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.