Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Kia PCV Valve

Kia Motors erbjuder ett utbud av fordon, inklusive fullstora, medelstora, kompakta sedaner och stadsjeepar. Den positiva vevhusventilation ventil, även kallad PCV ventil, inom Kias avlägsnar gaser inifrån motorn. Detta hindrar fordonet från övertryck byggs upp. När överskott gaser uppbyggd i motorn, kan trycket orsaka skador på motorn och omgivande komponenter. Det är viktigt att byta PCV ventilen vid första tecken på misslyckande. Saker du behöver
skruvmejsel
spetstång
Byte PCV ventil
Visa fler instruktioner
1

Placera Kia i "Park" och låt fordon svalna under en halv timme. Detta kommer att förhindra att ventilen och omgivande komponenter från att bli för varmt.
2

Öppna huven på Kia och identifiera PCV platsen. På Kia bilar är PCV hittas nedan plastlocket monterad på övre delen av motorn. Ventilen är en sittande i en gummigenomföring med en liten slang som kommer ut av det. Addera 3

Ta bort plasthöljet. Lossa och ta bort de fyra skruvarna som håller höljet på plats. Du kommer nu att se PCV ventilen på den bakre vänstra sidan av motorn.
4

Dra ventilen ur gummigenomföringen med hjälp av en tång nål näsa. Ventilen kommer att glida ut lätt, vara noga med att inte skada gummigenomföringen. Koppla loss slangen från ventilen genom att dra den rakt ut.
5

Placera den nya PCV ventilen till gummigenomföringen. Säkra ventilen genom att trycka det rakt ner. Du hör ventilen klickar på plats. Anslut slangen till ersättare ventilen. Byt plasthöljet och dra åt de fyra skruvarna. Stäng huven av Kia.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102502.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.