Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Champion Sparkplug Specifikationer

Tändstift mönster försöker generellt att hitta en balans mellan två mål: förbättrad prestanda och lång livslängd. En mängd olika material och specifikationer som används för att skapa tändstift som gör att starta motorn lättare, förbättrar makt, öka bränsleekonomi och pågå under en längre period utan ersättning. Champion erbjuder ett sortiment av tändstift som uppfyller specifika behov. Centerelektrodema

Champion erbjuder två typer av centerelektrodema: fin tråd och avsmalnande. Fin tråd mönster är mer effektiva eftersom de använder mindre spänning för att skapa en gnista. Detta orsakar färre misständningar i din motor och kommer att öka gas körsträcka och hästkrafter. Elektroder som är fin tråd är mindre benägna att absorbera värme som skapas av gnistan, vilket kallas för "släckning". Mindre härdning ger mer värme för att tända luft-bränsleblandningen orsakar motorn att fungera mer effektivt. Avsmalnande centerelektrodema erbjuder samma fördelar av fin tråd men finns med platina elektroder för ökad hållbarhet.
Jordelektroderna

flera stilar av jordelektroder påverkar prestanda och livslängd av Champion tändstift. Släckning blir sämre med V-klippta typer beroende på mindre yta mellan elektroden och gnista. Både skuren rygg och vinklade elektroder marken ger bättre motorprestanda genom att låta luft bränsleblandningen att utsättas för gnistan lättare. Släckning är också minskas med dessa typer. Vissa motorspecifikationer kräver ett tändstift med flera jordelektroder. Dessa typer av tändstift har elektroderna placerade på vardera sidan om den centrala elektroden i stället för nedan. Om du arbetar med en roterande motor, flera malda tändstift kan komma att rekommenderas av tillverkaren. Tändstift av denna typ inte varar så länge som traditionella mönster och kommer att ha fler misständningar som de slits.
Motstånd

Två grundläggande typer av motstånd används med Champion tändstift. Grundläggande motstånd mönster är vanligt för bilmotorer eftersom de minskar elektroniskt brus som orsakas av den gnista som kan störa din bilstereo och annan elektronik inuti fordonet. En motor med en kapacitiv urladdning tändning (CDI) kommer att kräva ett visst motstånd utformad i tändstiftet. Tändstift med dessa typer av motstånd är vanliga i utombordare båtmotorer och bör aldrig användas i icke-CDI-motorer. Vidare kan med normala motstånd pluggar typ tändstift med en motor utformad med en CDI förstöra tändstiftet.
Elektrodmaterial

Platinaelektroder förbättra prestanda och livslängd Champion tändstift på grund av material hög tolerans mot värme. Tändstift utformade för lång användning har en liten mängd av platina bunden till mittelektroden och i vissa fall, jordelektroden. Fin tråd mönster med tips platinaelektrod också har ökat prestanda. Tändstift gjord med iridiumelektroder har en tolerans för värme över den av platina typer. Iridium är ett mycket hårdare och starkare metall, vilket gör den kapabel att genomföra el mer effektivt. Iridium är ett dyrt material, lägga ökad kostnad för dessa typer av tändstift, men har den här typen av plug en extremt lång livslängd. En annan typ av elektrod är gjord av guld och palladium för bättre elektrisk ledning och ökad hållbarhet.

Champion tändstift

PO Box 772

Sun City, CA 92586

888-800-9629

championsparkplugs.com

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102501.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.