Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Ordna tändstiftet trådar på en VW Jetta

Tändstift trådar ger en anslutningspunkt mellan tändstiftet och fördelarlocket inom en förbränningsmotor. De inkommande el bågar över tändstiftet och sedan färdas upp tändkablarna till fördelarlocket om det skickar signaler till antända bränsleångor som ger ström till motorn. Arrangemanget av tändstift kablar är mycket viktiga eftersom var och en anger vilken cylinderhuvudet att skjuta på en viss tid. Saker du behöver
VW ersättning tändkablarna
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort oljestickan och placera ut den sätt. Leta luft-insugningsröret locket och märker att den är placerad under ett tryck bult placerad bak. Det bara snäpps in på sidorna, så dra försiktigt upp från framsidan av luft-insugningsröret tills det lossnar och dra sedan framåt så att den släpper från trycket bulten.
2

Titta under där luften-insugningsröret omslaget var och märker tändkablarna. Beroende på året och motorstorlek din Jetta, kan de ordnas en lite annorlunda men de kan alla ändras på samma sätt.
3

Leta fördelarlocket som är en cirkulär "lockliknande" motordel som alla tändstiftet trådarna går till och ligger direkt under där luften-insugningsröret var. Varje tändkabeln är numrerad och motsvarar ett visst topplock som den skickar el till. De trådändar som ansluter till fördelarlocket är krökta och ändarna som ansluter till motorn är raka.
4

Ordna tändstiftets trådarna en i taget så att numreringen inte komma ur ordning. Trådarna snäpps fast på tändstiften som dras åt i motorblocket. Den första topplocket kommer att ha den längsta tändkabeln, så börja med att man först. Greppa tråden närmast till dess slut, eller närmast motorblocket och dra utåt. Det bör dyka rätt ut men om det inte, försiktigt tag i änden med en tång och dra utåt.
5

spåra den lösa tändkabeln till fördelarlocket. Du kommer att märka att den hålls in med snap selar som håller dem ordnade på plats. För att lossa kablarna från selen, bara dra ledningarna och de kommer rätt ut. Väl på fördelarlocket, tag den böjda änden av tråden och dra utåt för att ta bort den.
6

Ordna nya trådarna på samma sätt. Skjut den krökta änden av tråden tillbaka på fördelarlocket. Mata vajern tillbaka till topplocket genom att snäppa i selen och sedan tillbaka till tändstiftet som är i motorblocket.
7

Beroende på hur många cylindrar din VW Jetta har, kan du har fler trådar att ordna. Om så är fallet, upprepa steg 4, 5 och 6.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102577.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.