Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa tändningen på ett litet block Ford

När elektroniska tändsystem blev standard på alla inhemska bilar och lätta lastbilar under 1970, ställer tändningen på en motor blev en enkel uppgift. Eftersom transistoriserade tändmodulen och /eller motorns styrdator helt styr förtändningen och kamvinkel, är den första tidpunkten det enda som är möjligt att ställa in alls. Den lilla blocket Ford motorfamilj precis alla andra när det kommer till tändningen, och detta är något som alla blygsamt skickliga hem mekaniker kan göra. Oavsett om din lilla blocket Ford är en äldre modell, med ett vakuum förskott på distributören, eller en senare modell som är helt elektroniskt, är det inte en svår procedur att göra alls. Saker du behöver
Work Krita ljus
eller pensel-typ vit Bättringsfärg (tillval) katalog stroboskop
Distributör skiftnyckel
Visa fler instruktioner
för äldre Modeller med ett vakuum Advance på Distributör
1

Leta skåran timing märke på den harmoniska balansblock. Om varumärket inte syns "bula" runt motorn genom att vrida startnyckeln för att aktivera startmotorn sedan omedelbart släppa det (inte tillåter motorn att starta). Observera balansblock varje gång. När märket är synligt, krita eller måla en linje runt den. Detta kommer att göra det lättare att se när du ställa in tiden.
2

Bestäm initial timing inställningen för din motor. Detta är oftast placerad på utsläpp etiketten, som vanligtvis är fäst vid den övre radiatorn stöd eller vänster shock tower på vissa modeller. Om du inte kan läsa den, kolla med din lokala Biltema. De kommer att få den information du behöver.
3

Leta tidpunkten plattan på framsidan av motorn (oftast knutna till den främre kamkedjan lock). Notera placeringen av varumärket som motsvarar din timing inställning. Krita eller måla den om det behövs.
4

Starta motorn och låt den värmas upp till driftstemperatur. Stäng av motorn. Leta upp och dra bort de små gummislangen på vakuum förväg enheten. Anslut slangen för att undvika vakuum läcka.
5

Fäst stroboskop leder till batteripolerna och kläm gnistan sensorn över tändkabeln av # 1 cylinder. Detta är oftast den främre cylindern på höger (passagerar) sida.
6

Starta motorn igen. Rikta ljuset rakt ner vid tidpunkten plattan. Tryck på avtryckaren, om sådan finns, på ditt ljus. Tidpunkten skåran på balansblock bör vara i linje med, eller mycket nära, den önskade markeringen på timing plattan om tidpunkten är rätt inställd. Om märket är av betydligt, måste tidpunkten återställas.
7

Lossa distributörens klämma skruv med en distributör skiftnyckel. Beakta tidpunkten märket och plattan medan du försiktigt vrider distributören. Vrid den åt endera hållet tills du har markeringarna uppradade.
8

Dra åt fästskruven. Observera inställningsmärkena igen för att kontrollera att de följer upp ordentligt. Gör alla nödvändiga justeringar tills de gör. Byt ut slangen vakuum förväg och allt annat du kan ha tagit bort tidigare. Addera För senare modeller With No Vacuum Advance
9

Lokalisera timing varumärket och plåt, som i avsnitt 1, och krita eller måla dem om det behövs. Bestämma tidpunkten inställningen.
10

Leta tändmodulen, som skruvas fast på sidan av distributören. Koppla datorn kontakten från modulen.
11

Anslut timing ljus som i avsnitt 1. Starta motorn och observera inställningsmärkena.
12

Lossa bulten distributören klämman och vrid fördelaren tills markeringarna linjerar. Dra åt fästskruven och kontrollera att tidpunkten är rätt inställd. Byt dator-kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102394.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.