Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Timing Verktyg för en Audi 1.8T

Kuggremmen i din Audi A4 är ansvarig för att synkronisera driften av andra band och motorn. Med tiden kan kamremmen slits och behöver bytas ut. De verktyg som du använder för att utföra utbyte och ange tidpunkten för din Audi motor kan kräva lite förklaring på egen hand. Metriska Uttag och Allen skiftnycklar

Flera metriska hylsor och Allen skiftnycklar behövs för förfarandet. De erforderliga metriska hylsor innefattar 10 mm, 13 mm, 14 mm och 19 mm, som alla är 12-sexkanthylsor. Uttagen används för att ta bort skruvarna som håller samman olika delar av din motor. De är placerade på toppen av bultarna, ha en matchande storlek och lossas och dras åt med hjälp av en hylsnyckel.
Torx Sockets

Två olika Torx uttag är behövs för kamrem förändring: en T45 och en T30. Torx är ett varumärkesskyddat typ av skruvhuvudet som är märkt av sin sexgradig stjärnmönster. Fördelen med Torx förarna är att de förhindrar över-åtdragning och kan användas av elverktyg på en lägre risk för halka vid åtdragning, jämfört med en Phillips skruvmejsel.
Metriska skiftnycklar

metriska skiftnycklar som används i timing förfarandet är ett komplement till de metriska uttag. De skiftnycklar erbjuds i samma storlek som metriska hylsor. De skiftnycklar kan användas för att manipulera bultar på sina egna eller säkra nötter som är knutna till bultarna medan bultarna lossas med metriska hylsor. Du behöver metriska skiftnycklar som matchar storleken på de nödvändiga metriska hylsor, inklusive en 10 mm, 13 mm, 14 mm och 19 mm.
Kamrem och kylvätska
< p> En ny kamrem och två eller tre flaskor av kylvätska kommer att krävas under förfarandet. När du har fått tillgång till kamremmen, kan du glida på gamla remmen och ersätta det med ett nytt. Den kylvätska används för att ersätta kylvätska försvinner när du flyttar andra motordelar ur vägen för att komma åt kamremmen och mekanism.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102202.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.