Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man laddar Automobile Köldmedium

Uppladdning bilens köldmedium kommer att återställa sval luft till bilens luftkonditioneringssystem. Det kommer dock inte åtgärda eventuella läckor som orsakar låga köldmedium, så detta kan bara vara en temporär fix. Även om systemet är relativt full av köldmedium, kan en liten läcka orsaka vissa luftkonditioneringssystem att stängas av om det inte finns tillräckligt tryck. Det andra alternativet är att ha en tekniker inspektera systemets täthet. Han kan föreslå helt evakuera systemet sedan ladda för en nystart efter reparera en läcka. Saker du behöver
Vehicle
Köldmedium
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Konsultera din instruktionsbok för att avgöra vilken typ av köldmedium att använda och om det finns några särskilda instruktioner för att ladda systemet. Tekniken är enhetlig för de flesta fordon.
2

Köp rätt köldmedium. Din bruksanvisning indikerar den högsta och lägsta kylmedelskapacitet för ditt fordon.
3

Hitta laddningen punkten på bilens motor och skruva av locket. Det finns två punkter i kontakt men att laddningen en nästan alltid är större och försedd med en blå eller svart mössa. Munstycket på din uppladdning kan passar bara den rätta.
4

Slå på din bil och låta luftkonditioneringen körs på hög i flera minuter.
5

Don handskar och skyddsglasögon, anslut sedan munstycket till laddningen punkten. Följ anvisningarna på burken för att låsa den på plats.
6

Titta mätaren på burken att veta när systemet är fullt. Du kanske behöver mer än man kan för att göra jobbet. Håll burken upprätt hela tiden så att köldmediet går in i fordonet som en gas, inte en vätska.
7

Ha tålamod. Det kan ta upp till 15 minuter per kan för att ladda systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102269.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.