Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ofta byta bränsle filter i en Dodge Ram

Bränslesystemet i din Dodge Ram lastbil är en serie av slangar, filter och en pump. Bränsle pumpas från bensintanken genom en slang och in i ett bränslefilter före inträdet i förbränningskammaren. Det är viktigt att byta bränslefiltret var 15.000 miles för att säkerställa att träskor inte bildas och att bränslet fungerar korrekt. Funktion

bränslefiltret är ansvarig för avlägsnande av föroreningar från bränslet innan det används i motorn. Rost, metall, sediment och skräp avlägsnas från bränslet och instängd fibrerna i filtret.
Typer

år av trucken bestämmer placeringen av bränslefiltret. Äldre Dodge Ram lastbilar använder ett bränslefilter som sitter inuti bränsletanken och fäst på bränsle-sändarenhet och regulator. Nyare Dodge lastbilar har filtret inline, underredet eller av lastbilen fäst vid ramen. Diesel lastbilar har bränslefiltret i motorrummet av fordonet bifogas brandväggen.
Effekter

Ett smutsigt bränslefilter kan resultera i förlorad bränsleekonomi , dålig acceleration och hackar motorn på grund av brist på bränsle. Byte av bränslefiltret var 15.000 miles kommer hjälpa till att hålla motorn ren från skräp och köra med den mest effektiva.
Typer av filter

Filter finns i en mängd olika kvaliteter kallas mikron. Ju fler mikron ett filter har, desto mer skräp filtreras bort av bränslet, 5 till 7 micron filter rekommenderas för användning i de flesta Dodge lastbilar som inte är kraftigt modifierade
Installation
.

De flesta av de nyare lastbilar möjliggör enkel installation och byte av bränslefilter. Filtret kommer att ingå i ett hölje med en skruv-top lock eller skruv-botten. Skruva av övre delen av höljet för hand och filtret kommer att glida ut ur höljet. Bottenskruven-off bostäder kommer att använda en Allen-skiftnyckel passande att skruva loss och falla ner. Byt filter och sätt tillbaka kåpan och filtret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102240.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.