Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur till Ändra och Gap ett tändstift

Den genomsnittliga personen med rätt verktyg klarar att ändra tändstift på din bil eller en bit gräsmatta utrustning. Ställa gapet på nya tändstift är en mycket viktig del av installationsproceduren. Gapet hänvisar till utrymmet mellan tändstiftet s "krok" (eller elektrod) och den lilla cirkulära delen av ledande material som skjuter ut från mitten av den gängade änden av tändstiftet. Du måste skaffa rätt gap mätningarna från fordonet eller gräsmatta utrustning dokumentation. Du kan också kontakta en bildelar butik eller söka på Internet för korrekt gap. Saker du behöver
Ratchet verktygssats
Tändstift djup brunn socket
Tändstift bladmått
Visa fler instruktioner
1

bort tändkabeln från tändstiftet genom att dra på stöveln i stället för tråd för att undvika att skada kabeln. Det finns tändkabeln borttagning verktyg som finns på marknaden om du inte kan få ett fast grepp med händerna.
2

Använd ett spärrskaft och lämplig storlek djup brunn Tändstiftshylsa att skruva ur tändstiftet ur motorn moturs. Ta bort, mellanrum och byt tändstift en i taget för att undvika missförstånd när det blir dags att sätta tillbaka de tändkablarna.
3

Mät gapet av den nya tändstift med tändstiftet gapping verktyg. Antingen böja in eller ut tändstiftet kroken tills du presenteras med korrekt gap enligt tändstiftet bladmått. Du kan använda bladmått för att vidga springan eller tryck kroken tändstiftet mot ett stabilt underlag för att stänga i gapet.
4

Placera tändstiftet inne i djup brunn uttaget (elektroddel exponeras från uttaget) och montera tändstiftet i motorn med en medurs rotation. Dra inte åt tändstiftet, eftersom skador på motorn kommer att uppstå om du gängorna.
5

tillbaka tändkabeln tätt på tändstiftet. Upprepa avlägsnande, gapping och installation på de återstående tändstiften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102424.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.