Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man tar bort ett batteri i en 1999 Chrysler Sebring

I 1999 Sebring oftast har en dold batteri. De positiva och negativa batteripolerna är tillgängliga i motorrummet för jump starter eller att koppla det elektriska systemet. Medan dessa Sebrings använder batterier som är avsedda för att vara underhållsfritt, kan en fullständig batteribyte blir nödvändiga. Batteri fel kan orsakas av en defekt startmotor eller generator. När detta är nödvändigt, måste batteriet nås från förarsidans hjulhus. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Domkraft och pallbockar
stjärnskruvmejsel
rörtång
dielektriskt fett borste
Wire eller fint sandpapper
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort den negativa batteripolen. Placera gummigenomföringen på elektrisk kabel över terminalen inlägget för att undvika utsläpp. Lyft den främre delen av bilen och stödja den med säkerhet uttag. Ta förarsidans framhjul.
2

bort hjulet-väl stänkskydd genom att ta bort fästelement med en stjärnskruvmejsel. Några av dessa fästen är tvådelade vinyl skruvar som kan återanvändas. Var noga med att inte bryta dem
3

Ta bort hållaren från batteriet,. Den ligger under fender. Ta bort bultarna låser batterikablarna på plats med en liten, metrisk socket. Ta försiktigt bort batteriet. Håll det rätt-sida-upp för att undvika potentiella syra läcker.
4

bort oxidation från batteriets kabelanslutningar med en stålborste eller fint sandpapper. Smeta dielektriskt fett på anslutningarna innan du sätter tillbaka batteriet. Detta kommer att upprätthålla ett optimalt flöde av ström.
5

tillbaka batteriet och dra åt skruvarna låser kablarna på plats. Sätt tillbaka hållaren. Sätt stänkskyddet på plats och glider det yttre skalet av vinyl fästelement i hålen, låsa dem på plats med de inre skruvarna. Sätt tillbaka däcket på bilen och sänka den från uttagen. Anslut den negativa batteripolen under huven. Starta bilen och kontrollera att allting fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102530.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.