Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man beräknar moment för att flytta en bil

Skillnaden mellan en bra bil och en dålig bil kan hittas i torque.Torque är en av två mätningar som make-up specifikationerna för en bilmotor. Om du har en fungerande bil eller håller på att bygga din egen bil utifrån dina egna specifikationer, så ska du läsa-den, för att ta reda på exakt hur du kan räkna ut erforderligt moment för att göra din bil att gå. Om du har en miniräknare och förmåga att följa instruktioner, kommer du att kunna beräkna det vridmoment som krävs för att flytta bilen i flera enkla steg. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

väga dina bilens chassi. Du kan ladda upp det åt baksidan av en väns pickup och släpp den på närmaste bil underhåll butik. Medan du är där, be dem om vikten av fyra hjul.
2

Lägg siffrorna med din miniräknare och krafsa det numret ner med papper och penna. Lägg på hur mycket vikt du förväntar dig det kunna dra.
3

Räkna ut hur snabbt du vill att bilen ska gå i denna takt, i miles per timme.

4

Multiplicera din första numret (vikt) av din andra siffran (hastighet) och dividera det med 375. Det ger dig hästkrafter.
5

Multiplicera hästkrafter vid 5252. Detta nummer är produkten av vridmoment multiplicerat med motoreffekt, i varv per minut, eller RPM. Hur mycket vridmoment som krävs för att flytta en bil beror på RPM hos motorn. Ju högre RPM, desto lägre vridmoment, och vice versa.
6

Börja leta efter motorer. När du har hittat en, dela ditt nummer av RPM specifikation av motorn. Det kommer att vara det vridmoment som krävs av den specifika motorn att flytta din bil på din utsedda hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102684.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.