Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Guide till tändstift Byte i en Lexus LS 400 V8

Byta tändstift i en Lexus kan åstadkommas genom de flesta gör-det-själv-mekanik. Medan inte svårt, bör vissa åtgärder vidtas för att säkerställa att uppgiften fortskrider smidigt. Att ha rätt verktyg till hands är ett krav, som är att ha rätt kontakter och rätt vridmoment för din årsmodell av Lexus. Genom att ta din tid och arbeta metodiskt, är jobbet lätt. Planera Job


Först och främst måste du planera jobbet. Det handlar om att ha rätt storlek tändstiftshylsa, en förlängning för dig spärrnyckel, och andra verktyg för att ta bort och ersätta motorn täcker. Åtminstone bör du ha en komplett socket set, skruvmejslar, tänger och en momentnyckel. Om du känner att jobbet är mer involverad då nivån på verktyg du har på handen, se det här jobbet till en kvalificerad Lexus mekaniker.
Säkerhetsåtgärder

måste säkerhetsåtgärderna följas om du arbetar på en bil. Lexus tekniker rekommenderar att du kopplar från batteriets minuspol när man byter proppar och linda den med en trasa. Dessutom bör bilen vara parkerad på en plan yta så att den inte rullar. Överföringen ska ställas i "Park" och handbromsen ilagd.
Öppna Pluggar

tändstiften nedan omfattar tallrikar och andra motordelar . För att komma åt dem måste du ta bort flera av dessa delar. Håll en mental anteckning av förställning processen, eftersom återmontering sker i omvänd ordning. Du kan be en vän att spela in processen med en videokamera, så att du kan gå tillbaka till video för återmonteringen.
Ersätta en kontakt i en tid

När alla komponenter tas bort, bör du se tändstift och kablar tändning på toppen av huvudet. Ta bort tändkabeln och byt tändstiftet en i taget. På så sätt behöver ledningarna inte bli rörig. När du tar bort trådarna, dra inte direkt på kabeln, eftersom detta kommer att bryta de inre ledarna. Snarare dra i gummistövel fäst tändstiftet. Särskilda tänger finns att förstå kängan, men inte tråden.
Rätt vridmoment

Du måste placera rätt åtdragningsmoment på nytt tändstift. Vridmoment hänvisar till hur hårt du ska dra åt pluggen. Detta beror på det år din Lexus, så kontakta din lokala Lexus-återförsäljare för korrekt vridmoment för din bil. Använd momentnyckel för att dra ner pluggarna. Aldrig försöka gissa på det, eftersom över-åtdragning ett tändstift kommer gängorna i huvudet. Om detta händer, kommer huvudet måste avlägsnas och en verkstad måste reparera den avskalade tråden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102600.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.