Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift i en 2001 Dodge Stratus DOHC

Den 2001 Dodge Stratus 'dubbla överliggande kamaxlar motor tändstift sitter i mitten längst upp på topplocket - rätt mellan kammarna. Tändsystemet använder en spole pack ligger precis bredvid pluggarna. Systemet har mycket korta tändkablarna från spolen till tändstiftet så aktuella nedgången är mycket låg över längden på kabeln. Tändstiften är monterade vid basen av ett rör i ventilkåpan så en förlängning på en spärranordning krävs för att nå dem. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
3/8-tums gummislang
4 AP5263 tändstift
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort den negativa batterikabeln från minuspolen på batteriet innan du arbetar på tändsystemet. Lossa bulten på kabeländen med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet.
2

Välj en cylinder till att börja med och ta bort tändkabeln från spolen förpackningen. Det kommer att dra rätt ut med en lätt vridande rörelse. Dra boot utanför tändstiftet och ut ur hålet i ventilkåpan. Ställ tråden åt sidan för nu.
3

Sätt ett tändstiftshylsa med en förlängning fäst i hålet i ventilkåpan och på tändstiftet. Anslut en spärr för den och vrid spärren moturs, lossa kontakten, och dra sedan uttaget och stickproppen ur hålet. Släng den gamla kontakten.
4

Anslut en bit 3/8-tums diameter slang på slutet av en ny AP5263 tändstiftet och sätt in den i ventilkåpan. Vrid slangen att trä tändstiftet i topplocket och dra slangen lös från pluggen. Dra ur kontakten tills den sitter med din tändstiftshylsor, Ratchet och förlängning.
5

Tryck tändkabeln tillbaka på tändstiftet och anslut sedan den andra änden på spolen pack. Flytta till nästa pluggen och upprepa processen.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102318.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.