Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter EGR-ventilen på en Acura

Byta EGR ventilen på Acura motorn är ett jobb som kan fyllas i på bara några minuter. Ligger på baksidan av Acura motorn strax ovanför insuget är för avgasåterföring (EGR) ansvarar för återvinning av utsläpp gaserna tillbaka genom motorn för att bränna bort så mycket av de avgaser som möjligt. Du kan byta EGR-ventilen själv, vilket sparar tid och pengar. Saker du behöver
Open end skiftnyckel
Hylsnyckelsats
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Lossa den negativa batterikabeln av Acura från batteriet inlägg med en öppen nyckel innan du byter EGR-ventilen. Placera ventilen på baksidan av motorn på toppen av insugningsröret.
2

Ta slangen gummiutsugring utanför sidan av EGR-ventilen, glida bort metallen porten för hand. Ta det elektriska ledningsnätet från uttaget på toppen av ventilen, koppla ur ledningsnätet för hand.
3

Lossa skruvarna vid basen av EGR-ventilen med en hylsnyckel och lyfta ventilen från insugningsröret. Torka bort eventuellt kvarvarande packningsmaterial med en spackel från toppen av insugningsröret där ventilen satt.
4

Fäst nya EGR-ventilen och packningen till insugningsröret med bultar. Anslut den elektriska ledningsnätet till toppen av ventilen, koppla in den i uttaget för hand.
5

Skjut gummi vakuumslangen på metall-porten på sidan av EGR-ventilen för hand. Fäst den negativa batterikabeln till Acura batteripolen med öppen nyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102486.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.