Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en 1996 Toyota Camry

Ställa upp en 1996 Toyota Camry är en hel del arbete, men det måste göras med några tusen miles för att säkerställa att fordonet fortsätter att fungera korrekt. Ge din Camry regelbunden, detaljerad tune-ups kan hindra motorn, kablage, batteri och förgasare från vikning. Saker du behöver
Byte bränslefilter
Motorolja
Hydraulpump
Jack-står
hylsnyckel
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Kontroll av bränsle och ledningsdragning
1

Genomföra ett system för kontroll inne i bilen. Det är viktigt att regelbundet inspektera din Camry så att du kan vara medveten om vilka delar behöver tuning. Kontrollera om kylsystemet fungerar korrekt, se till att batteriet är fulladdat, rengör bränslesystemet, leta efter korroderade ledningar, och se till att alla kopplingar fungerar konsekvent
2

Byt. Camry s bränslefiltret. Ta bort bränslefiltret anslutning från bränsleledningarna och rubba bränslefiltret fäste bult. Ta bort filtret och montera ett nytt filter montering, se till att pilen pekar i samma riktning som motorn. Byt bränslefilter, montera filtret, anslut och starta bilen för att leta efter läckor.
3

Undersök ledningarna tändstiftet för att se om det behöver ändras. Användning av uppstartsparametrar tång, ta bort den negativa sidan batterikabeln för att förhindra gnistbildning. Använd en momentnyckel för att lossa tändningen spole, twist tändstiftet trådlösa lös, och inspektera för skada. Om det finns damm i tändstiftet, blåser ut den med ett vakuum eller torka bort det med en damm trasa.
4

Ta försänkt plugg med ett tändstift hylsa och vrid moturs för att ta bort den. En tändstiftshylsor har en speciellt gummi passande som griper tag i kontakten. Byt tändstift en efter en för att bibehålla samma routing som förut. Använd silikonfett på stövlarna för att möjliggöra enkel borttagning i framtiden.
Byt Vätskor
5

Stäng av motorn och placera bilen på parkering växel. Lyft upp bilen med en hydraulisk pump och stabiliserar bilen på pallbockar. Byt motorolja och dess filter (du bör göra detta var 3000 miles).
6

Placera tidningen under bilen så att den kan absorbera eventuella oljeutsläpp, särskilt från filtret. Leta oljeavtappningspluggen under Camry (märkt "avtappningspluggen") och lossa sockeln med en hylsnyckel (motsols). Därefter tittar upp i motorn och oljefiltret (en konformad enhet). Få en dropplåt och glida under avtappningspluggen. Lossa pluggen, ställ den åt sidan och låt oljan rinna ut i pannan.
7

Använd hylsnyckel att byta ut uttaget när oljan är klar sprida. Lägg till ny motorolja i motorn oljebad (enligt anvisningar på motorolja etiketten). Vrid motorn på och möjliggöra Camry att köra i ungefär fem minuter, så att oljan tömmas.
Anpassa Karburator
8

Justera förgasaren med en platt- skruvmejsel. Rotera nålen in och ut ur nålens säte.
9

Set förgasare till tomgång genom att vrida på låg hastighet nål till Camry s fabriksinställning, enligt anvisningarna i ägare handbok.
10

Titta motorns varv per minut (RPM) nivå för att se om det sjunker. Dra åt RPM nodulär medurs tills förgasaren är säker när du går från neutral till bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102368.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.