Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Har Ford sonder Interference Engines?

Regelbundet byte av kamremmen fungerar som en av de viktigaste förebyggande underhåll åtgärder som krävs enligt många moderna biltillverkare. Detta bälte, som ligger inom motorn, styr när insugs-och avgasventilerna öppnas i förhållande till rörelsen av kolvarna. Fortlöpande byte, medan dyra, spelar en särskilt viktig roll om motorn har en störning konstruktion, som gör vissa Ford sonder. Interference Motorer

Den främsta skillnaden mellan interferens och icke-inblandning motorer ligger i ventilspel. I en interferens design, insugningsventilerna öppna bredare och projekt längre in i förbränningskammaren medan öppen. Detta större mellanrum tillåter omgivande luft att inkomma i kammaren snabbare.
Fördelar

Fördelen med en interferens konstruktion ligger i det faktum att den skapar en effektivare lufttillförsel systemet. Denna effektivitet i sin tur genererar mer effekt med en mindre motor, minska fordonets vikt och tillverkningskostnader.
Nackdelar

Du måste byta bältet gummi timing på någon motor med en överliggande kamaxlar med schemalagda intervall för att förhindra oväntad sammanbrott. Bältet styr timingen av ventilens öppning och stängning i förhållande till pistongen cykeln. Det bandet i ett raster störningar motor, kommer kolvarna krockar med ventilerna, vilket resulterar i flera tusen dollar i reparationskostnader. Addera Ford Probe

Ford sålde Probe från 1989 till 1997 med flera olika fyra-och sex-cylindriga motorer, av vilka några är interferens-motorer av typ. För att avgöra om en viss Probe har en störning motor, konsultera en online-resurs (se länkarna i avsnittet Referenser). Till exempel, enligt Gates Rubber Company (se Resurser), både de fyra-och sexcylindriga motorer under 1994 Sonder är störningar typer, medan endast den fyrcylindriga motorn är en störning design i 1992 års modell.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102617.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.