Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstiften på en 2004 Jeep Wrangler 2.4

Jeep Wrangler 2.4-litersmotor ersatte 2,5-liters efter bränsleinsprutning infördes, men det är i princip samma motor blocket. Byta tändstift är ett relativt grundläggande uppgift som även en nybörjare mekaniker kan utföra i garaget på helgen. Om du är osäker på vilken typ av tändstift att köpa för din Jeep, besöka en Jeep återförsäljare eller bildelar butiken för hjälp. De flesta tändstift är pre-gap nu men tänk på att fråga när du köper dem. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa änden batterikabeln där den ansluter till batteripolen och ta bort bulten med en skiftnyckel. Separera batterikabeln från batteriet och isolera den medan du arbetar.
2

Välj ett tändstift som utgångspunkt och ta bort tändkabeln genom att ta tag i stöveln och arbeta bort pluggen. Dra inte i själva tråden, det kan skada kabeln.
3

Skjut en tändstiftshylsor över kontakten och vrid den moturs med en spärr tills tändstiftet är fri från trådar. Lyft tändstiftet ut ur hålet och kassera den.
4

Installera ett nytt, pre-gap tändstift i tändstiftshålet i topplocket åt då det genom att vrida det medurs med en gnista plug socket och ratchet tills det är ordentligt och vrid den ¼ varv mer som sittplats pluggen och låta krossa brickan på undersidan av tändstiftet för att ta tag i den.
5

Placera en liten mängden dielektriskt fett i tändstiftshatten att förhindra korrosion av pluggen. Montera tändkabeln på nytt tändstift, trycka ned den tills den snäpps fast på toppen av pluggen.
6

Flytta till nästa pluggen och upprepa processen. Fortsätt med detta tills du har ändrat alla fyra tändstift.
7

Installera den negativa batterikabeln på batteripolen sedan installera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102391.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.