Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett Distributor Cap i en '91 Accord

Den 1991 Honda Accord 2,2-litersmotorn har sin distributör på gaveln av motorn. Den sitter horisontellt, i stället för den typiska vertikala orienteringen av de flesta distributörer. Det finns fyra sparkplug ledningar och en spole högspänningsledning på locket. Två skruvar fästa locket fördelarkroppen. När du drar bort locket från distributören, kommer du att ha tillgång till rotorn inuti fördelaren. Byt locket och rotorn tillsammans för bästa prestanda. Saker du behöver
Wrench set
Maskeringstejp
Märkpenna
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Lossa muttern på kabeländen med en skiftnyckel, lyft sedan kabeln från batteriet. Ställ den åt sidan och ur vägen för nu.
2

Leta fördelarlocket på passagerarsidan av motorn. Markera de fem trådar som kommer ut ur den med maskeringstejp och en permanent markör innan du tar bort några ledningar. Du kan märka dem med siffror eller bokstäver, så länge du kommer att förstå var de går på den nya gemensamma jordbrukspolitiken.
3

Ta bort de fem trådarna från locket, sätta dem åt sidan för nu. Lokalisera de två skruvarna på locket. Det finns en upptill och en nedtill. Ta bort de två skruvarna med en stjärnskruvmejsel, dra sedan bort locket från distributören.
4

Leta rotorn inuti fördelaren. Det är en liten, T-formad stycke med en metallspets i ena änden. Dra rotorn rakt ut och bort distributören axeln. Släng den gamla rotorn.
5

Installera en ny rotor på distributören axeln genom att rikta in fliken på rotorn med skåran på axeln. Den passar bara på ett sätt - tryck in den hela vägen på axeln tills den sitter helt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102393.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.