Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar tändstiftet trådar i en Honda Civic

Installera nya tändkablarna på din Honda Civic kan förbättra bränsleekonomin och motorns prestanda. Om de gamla ledningar på bilen är slitna eller spruckna, kan de läcka el eller inte leverera en full laddning till tändstiften. Innan du kan installera den nya tändkablarna, ta bort de gamla, men gör det en i taget när du installerar den nya uppsättningen så att du inte blandar ihop deras tändföljd. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol med en skiftnyckel.
Sida 2

Välj en tändkabeln till att börja med. Ta tag i tråden boot på tändstiftet slut. Vrid boot ½ varv i varje riktning för att bryta boot loss från porslinet på tändstiftet och dra sedan start rakt ut pluggen.
3

Trace tråden fram till den motsatta änden och dra den rakt ut från spolpaketet eller distributör. Lägga kabeln ut på marken eller annan plan yta. Matcha tråden till en av samma längd från den nya tråden set.
4

Placera en liten mängd av dielektriskt fett i stövlar på den nya tråden. Detta kommer att hålla vatten ute, förhindra korrosion och förhindra fastnar när det är dags att ta bort kabeln igen. Installera distributören änden av kabeln först, snäppa den på terminalen sedan dirigering ner kabeln till tändstiftet.
5

Skjut den nya kabeln på tändstiftet tills den snäpper på plats. Kontrollera att kabeln är dragen genom alla vävstolar och konsoler som den ursprungliga tråden som används för att hålla den borta från vassa kanter och värmekällor.
6

Flytta till nästa tändkabeln och upprepa processen. Fortsätt med detta tills du har ändrat alla fyra tändkablarna.
7

Installera negativa batterikabeln på negativa polen på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta din Civic och kontrollera att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102389.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.