Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en 2005 Nissan Nismo Frontier V6

Din 2005 Nissan Nismo Frontier V6-motor kommer så småningom att behöva en tuneup någon gång för att hålla den igång på sin högsta nivå av prestanda och för att du ska få den bästa gas körsträcka möjligt. De flesta bakgård mekaniker kan enkelt utföra en TuneUp hemma. Du måste i princip ha rätt verktyg tillgängliga och praktiska kunskaper om din Frontier och dess olika delar. Utför optimeringar hemma för en bråkdel av kostnaden en bil verkstad skulle ta ut och få jobbet gjort på ditt eget schema. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Oil
Hylsnyckelsats
Ratchet
oljefilter
Tändstift
tändkablarna
oljetillsatsprodukter
Bränsle tillsats
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låta din Frontier köra mellan fem och tio minuter. Stäng av motorn och tillämpa din parkeringsbromsen.
2

Höj din Frontier med jack och ställa in pallbockar under den främre och bakre axlarna. Sänk din Frontier med uttaget tills det sitter på läktaren. Addera 3

Placera tråget under avtappningspluggen. Dra ur stickproppen att tappa ur oljan. Anslut oljeavtappningspluggen i oljetråget. Avlägsna oljepåfyllningslocket ovanpå motorn och häll en flaska olja i.
4

Leta bränslefiltret på främre skidplate undertill din Frontier. Ta bort de två 10 skruvar mm hållare för plattan och når in i hålet för oljefiltret. Håll skiftnyckel oljefiltret i den andra handen och flytta in i den högra sidan av motorutrymmet. Skruva loss filtret med skiftnyckel och dra ut den ur din gräns. Placera det nya filtret i samma position den ursprungliga filtret satt i och fäst den på plats med oljefilternyckel.
5

Byt var och en av dina tändstift och tändstift trådar en i taget, så du inte blanda upp trådarna och pluggar. Arbeta dig från ena sidan av motorn till den andra, dra ut kabeln helt och skruva sedan ersättning pluggen ned med hylsa och spärrskaft. Snap båda ändarna av kabeln på plats och upprepa för alla återstående pluggar och ledningar.
6

Häll en flaska bränsle tillsats i din bensintank och en olje tillsats i din olja tanklocket.

7

Höj din Frontier med domkraften, bort pallbockar och sänka din gräns till marken. Starta motorn och låt motorn gå mellan fem och tio minuter. Stäng av motorn och dra ut oljemätstickan att läsa oljenivån. Det bör nå hela linjen. Om det inte är på detta märke, tillsätt mer olja om det behövs. Stäng din huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102552.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.