Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett tändstift i en Jeep TJ

Jeep Wrangler TJ har två motoralternativ, en 4,0-liters sexcylindriga eller en 2,5-liters fyrcylindrig. Båda motorerna har tändstift som är längs sidan av topplocket, förfarandet för att ändra dem är densamma. Tändstiften har tändkablarna som går till distributören på båda motorerna, och i båda fallen, pluggarna är mycket tillgänglig, vilket gör jobbet en stor at-home-projektet för även nybörjare mekaniker. Saker du behöver
Wrench in
Tändstiftshylsa
Extension
Ratchet
antikärvningsmedel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din Wrangler och lokalisera den negativa batterikabeln där den möter batteriet. Ta bort fästskruven som håller fast kabeln änden till den negativa batteripolen sedan bort kabeln från batteriet. Isolera batterikabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Välj ett tändstift till att börja med och ta bort tändkabeln från tändstiftet. Ta tag i tråden från start i slutet av tråden och vrida det från sida till sida när du drar rakt ut, dra aldrig i själva tråden. Tråden kan dra sig ur bagageutrymmet, skadar den och att du måste byta ut hela uppsättningen. Addera 3

Placera ett tändstift hylsa på tändstiftet sedan bifoga en spärr och förlängning av uttaget. Vrid tändstiftet moturs med Ratchet och uttag, lossa den tills den är fri från gängorna. Lyft uttaget och tändstift ur topplocket. Släng den gamla tändstiftet.
4

Stryk på tätningsmassa på den nya tändstiftet med ett tunt lager av antikärvningsmedel, försiktigt så att inte få något på botten av pluggen. Sätt i den nya kontakten i hålet i topplocket och vrid den medurs för hand för att få det igång. Detta kommer att bidra till att undvika korsgängning pluggen eller topplocket.
5

Dra åt pluggen med tändstiftet uttaget, Ratchet och förlängning, vrida det medurs tills det är ordentligt och vrid den ¼ vända mer för att säkra den. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i slutet av tändkabeln boot och tryck på start och tråd på att tändstiftet tills den snäpper fast på pluggen.
6

Flytta till nästa plugin i raden och upprepa processen. Byt ut negativa batterikabeln på negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102390.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.