Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ställa in tiden för en 1984 Dodge Charger

Den 1984 Dodge Charger presenterade en 1,6-liters fyrcylindrig motor. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa i förbränningsmotorn. Laddaren har en tändningen på 12 grader. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen på din motor till som en del av underhållet av din laddare. Du kan ställa in rätt tändinställningen med några verktyg och mekaniska färdigheter. Var noga med att inte skada några delar av din motor när du ställer tändningen tid. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park din laddare i ett område med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn. Ström på motorn men stänger alla tillbehör, inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

Exit bilen och Blockera hjulen. Sätt växeln i neutralläge, engagera nödbromsen och ta motorn till en tomgång på 1100 rpm.
3

lämna fordonet med din nödbroms fast ingrepp. Låt rpm för att gå tillbaka till noll. Öppna huven.
4

Anslut ett stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Fäst klämman stroboskop till antalet 1 tändkabeln. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxel av motorn.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn för att se vad den nuvarande tändningen är. Du kan avbryta all verksamhet om motorn redan har en tändning på 12 grader. Annars, gå vidare till nästa steg.
6

Lossa distributören lock-down bolt med din nyckel och koppla loss slangen distributören vakuum. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn. Ground förgasaren switch med startkablar.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan i linje med 12 graders varumärke före övre dödpunkt fliken på framsidan av motorn.
8

Koppla slangen distributören vakuum och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med din nyckel. Ta bort startkablarna från förgasaren switch. Stäng huven. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102656.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.