Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en V8 motor

En tune-up är en av de viktigaste ansvarsområdena för fordonets ägare, för det är det tune-up som bestämmer delvis hur länge motorn förblir tillförlitlig och om det kommer att fungera på dess mest effektiva. V-8 motorer härleda sitt namn från sin konfiguration. Med fyra cylindrar på båda sidorna av motorblocket, liknar blocket bokstaven V. Som med alla förbränningsmotorer, måste ett antal komponenter kontrolleras periodiskt på åtta-cylinder och en del komponenter måste bytas ut. Lyckligtvis, detta är ganska enkel. Saker du behöver
Compression mätare
schema Vehicle underhåll
Motorspecifikationer manuell
Blade-stil bladmått
Timing ljus
Wrench
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera cylinderkompression med en kompression mätare för att avgöra om ett allvarligt motorproblem existerar. En kompressionsfjäder mätare mäter den maximala mängden luft tryck som produceras av en kolv på toppen av sitt kompressionsslag. Dra distributören tråden bort av fördelarlocket, ta sedan bort alla motorns åtta tändstift. Sätt mätaren i någon tändstiftsöppningen på topplocket, sedan starta motorn med tändningsnyckeln. Mätaren visare måste ligga inom det gröna bandet på mätaren. Om det är utanför detta band, har motorn inspekteras av en professionell. Upprepa testet för de återstående sju cylindrar.
2

Undersök luftfilter för mycket smuts och byt filtret vid behov. Håll filtret upp till en ljuskälla. Om du inte kan se ljuset genom filtret, byt filter.
3

Byt tändstift med jämna mellanrum, vilket rekommenderas av bilens underhållsplanen. Metallen spetsen av ett tändstift bränner bort över tiden, vilket väsentligt reducerar pluggen effektivitet. Alltid ersätta pluggarna med dem som rekommenderas av bilens tillverkare, eftersom inte alla tändstift är konstruerade på samma sätt. Innan du installerar pluggarna, kontrollera och justera sin lucka, som hänvisar till mängden utrymme mellan de två metallkontakterna på spetsen av pluggen. Bestäm vad den korrekta gapet är genom att hänvisa till motorn specifikationer handbok. Mät och justera detta avstånd med ett blad-stil bladmått.
4

Kontrollera motorns tändningen med en stroboskop. Detta ofta förbisedd steg är viktigt, eftersom rätt timing kan avsevärt förbättra bränsleeffektiviteten och makt. Konsultera motorns specifikationer handbok för korrekt inställning. Kontrollera stroboskop tillverkarens anvisningar för användning av ljus, som mönster skiljer sig åt. Lossa bulten i botten av fördelaren med en skiftnyckel, vrid sedan distributören att justera timingen.
5

Kontrollera hela längden av alla åtta tändkablarna, liksom den enda tändspole tråd, för sprickor och brända tips, vilket kan minska effekten av gnistan och minska bränsle körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102469.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.