Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar en Auto Förgasare

Justera en automatisk förgasare kan göras med bara några få hushåll verktyg på mindre än en halvtimme. Förgasaren har två justerskruvar på fat, en för luft och en för bränslet. Justera de två skruvarna rutinmässigt kommer att förlänga livslängden på din motor, hålla den i trim. Den optimala justeringen för en auto förgasaren är att en inställning mellan 550 och 650 varv per minut (rpm). Saker du behöver
skruvnyckel
Standard skruvmejsel
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

Ta luftrenaren från toppen av förgasare, avlägsnande av muttern på toppen av luftrenare med en fast nyckel och inställning av luftrenaren ur vägen. Lokalisera de två justerskruvarna på fat förgasaren nära basen.
2

Starta motorn och varmkör den i ungefär fem till tio minuter. Vrid luftskruven hastighetsjustering på vänster sida av förgasaren medsols med en vanlig skruvmejsel tills den är helt stängd, vrid den moturs ungefär ett halvt varv för att hålla motorn inte stoppar. Dra inte åt justerskruven.
3

Vrid bränsle skruven blandning justering på högra sidan av förgasaren medsols med en vanlig skruvmejsel tills den är helt stängd, och tillbaka bort ungefär ett halvt varv för att förhindra att motorn stannat.
4

Demontera slangen gummiutsugring från vakuumporten vid basen av förgasare och bifoga en vakuummätare till hamnen. Vrid båda justerskruvarna växelvis moturs ett halvt varv i taget tills båda skruvarna har justerats för att läsa mellan 550 och 650 rpm på mätaren.
5

Ta vakuummätaren utanför vakuumport och sätt tillbaka gummi vakuumslang till hamnen. Placera luftrenaren på toppen av förgasaren och säkra renare med muttern.
6

Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102218.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.