Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en Nissan Frontier tändkablarna

Om tändstiftet trådarna på din Nissan Frontier är spruckna eller skadade på annat sätt, riskerar de inte att bära rätt mängd ström till tändstiftet, lämnar motorn går ojämnt eller trög och orsakar bränsleekonomi att minska. Nytt tändstift kablar kommer att föra din Frontier tillbaka till rätt funktion. TÄNDSTIFT uppsättningar för din Nissan Frontier finns på alla Biltema. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Nissan Frontier och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet . Lossa bulten på batterikabeln klämman och ta bort klämman från batteriet. Isolera den från terminalen medan du arbetar.
2

Leta tändkablarna från motorn i din Nissan. Ta inte bort dem ännu. Börja med att välja en tändkabeln från gruppen.
3

tag i tändkabeln vid boot på tändstiftet slut. Vrid boot och tillbaka samtidigt som du drar ut på stöveln. Ta inte tag i tråden, detta kommer att orsaka att den drar ut ur stöveln och lämna metallkontakten bakom
4

Följ tråden upp dess längd till den motsatta änden på distributören.. Med samma vridande rörelse du använde på tändstiftet änden av tråden, dra tråden off fördelarlocket av stöveln.
5

Lägg ut de nya kablarna och matcha tråden du tog av till en från den nya uppsättning som har samma längd. Installera den nya på motorn, först placera en liten mängd dielektriskt fett i varje uppstart, sedan skjuta boot på fördelarlocket änden först. Dra den nya tråden längs samma väg den gamla wired används, ner till tändstiftet. Skjut boot på pluggen, skjuta in den tills den snäpps fast på pluggen.
6

Flytta till nästa tråd på motorn och upprepa processen, matcha drog tråd med en från den uppsättning av nya trådar som har samma längd. Fortsätt på detta sätt tills du har ersatt alla tändkablarna med nya.
7

Installera den negativa änden batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn så att den fungerar ordentligt. Stäng huven på lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102359.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.