Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur kan jag justera timingen på en 300ZX Twin Turbo?

Korrekt justering av tändningen på din Nissan 300ZX Twin Turbo är ett sätt att få ut det mesta av din sportbil. Tändinställningen på din motor avgör när en gnista uppstår för att starta motorn. Tändinställningen för 1995 Nissan 300ZX Twin Turbo är 15 grader, men tändningen kan vara annorlunda för din Nissan 300ZX Twin Turbo beroende på vilken årsmodell du äger. Du kan justera tändningen med några verktyg och mekaniska färdigheter. Saker du behöver
Stoppklossar
Timing ljus
Wrench
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 300ZX på en plan yta . Håll motorn igång, men stäng av alla tillbehör och utrustning som kan vara på i bilen, inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

Avsluta din bil och plats trä eller metall stoppklossar enligt fram-och baksidan av dina två främre däck. Ange din bil, lägg i friläge och engagera nödbromsen. Gasa för att få motorn att en tomgång på 750 rpm. Detta kommer att värma upp motorn så att den kan ange rätt tändningen när du kontrollera det i steg 5.
3

Avsluta din 300ZX, låta rpm nivå för att gå tillbaka till noll. Öppna huven för att arbeta på din motor. Slå på snabb eller varm tomgång alternativet placerad på motorns styrenhet för att hålla motorn varm. Det bör vara placerad på motorn.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Fäst klämmorna stroboskop till nr 1 tändkabeln. The No 1 tändkabeln kommer att märkas som nr 1 på slutet av den. Shine tidpunkten ljus på trissan ansluten till motorns vevaxel.
5

Kolla där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med graden fliken på framsidan av motorn och du kommer att kunna se vad den nuvarande tändningen är.
6

Hitta distributören låsning bult vid basen av fördelningshuset och använd en skiftnyckel för att lossa den. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder och anslut den till motorns elektroniska gnista dator. Använd startkablar att jorda förgasaren omkopplaren genom att placera den röda klämman på byglingskablar på switchen och den svarta klämman på marken.
7

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten märket på remskivans ställer upp med graden fliken på framsidan av motorn för att skapa en antändning på 15 grader.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till fördelningshuset . Spänn-down bolt med din nyckel och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta bort komponenterna stroboskop från motorn, stäng huven på din bil och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102653.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.