Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar en Tillotson förgasare

Den Tillotson förgasare används på små motorer avsedda främst för gokart. Du kan justera förgasaren på bara några minuter. Förgasaren använder en låg hastighet och hög hastighet ställskruv som du kan justera ganska enkelt med bara en skruvmejsel. Den snabba ställskruv innehåller ett "T" på slutet, så att du kan justera skruven för hand. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på tomgång ställskruven längst ner på Tillotson förgasaren. Vrid den medurs med en skruvmejsel tills du helt stänga den utan att spänna skruven. Hitta låg hastighet justerskruven med "L" bredvid den på förgasarkroppen
2

. Vrid låg hastighet skruv hela vägen medsols och tillbaka ut motsols ett och ett halvt varv.
3

Lokalisera höghastighetståg justerskruven med "H" på kroppen. Vrid höghastighetståg skruv hela vägen medsols och tillbaka bort motsols tre fjärdedelar av en sväng.
4

Starta motorn och varmkör den i några minuter. Om motorn har problem med att starta, justera låg hastighet skruven bara lite för att få det igång.
5

Vrid låg hastighet skruven tills du kan höra motorn bromsa. Justera skruven så långsamt som du kan få motorn att köras utan stopp ut.
6

Öppna förgasaren strypa hela vägen och justera höghastighetståg skruv så högt som det går samtidigt kör smidigt. Vrid höghastighetståg skruv tillbaka en åttondel och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102690.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.