Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ändrar tändkablarna i en 1995 Tacoma

Det är viktigt att du övervaka skicket på tändkablarna på din 1995 Toyota Tacoma regelbundet. Du bör ändra pluggar och ledningar på dina 1995 Tacoma var 60.000 miles, enligt Toyota. Om du märker en skadad tändkabeln eller behöver ersättas innan pluggarna ändras, kan du ändra kablarna separat. Du behöver inte ett servicecenter eller återförsäljare för att ändra pluggar eller ledningar på din Tacoma. Du kan ändra dem hemma i din egen uppfart. Saker du behöver
Dielektriska Stickers fett
eller tejp
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Tacoma och ställning den stång att hålla huven upp medan du arbetar.
2

Välj en tändkabeln till att börja med. Ändra en tråd i taget för att förhindra att störa tändföljd. Ta tag i gummistövel av tråden på toppen av tändstiftet och vrid den en aning samtidigt som du drar upp. Den boot kommer att koppla och släppa.
3

Följ tråden till distributören änden och ta tag i bagageutrymmet. Vrid boot aning samtidigt som du drar uppåt för att ta bort den från distributören änden.
4

Matcha tråden du bort till en tråd med samma längd i din nya uppsättning av tändkablarna. Anslut den ena änden till den återförsäljare där du tog bort den gamla. Tryck boot ordentligt tills det klickar.
5

in en liten mängd dielektriskt fett inne i gummistövel på tändstiftet änden av tråden. Tryck gummistövel rakt ner på tändstiftet tills du känner att det klickar, låser på plats.
6

Placera ett klistermärke eller liten tejpbit på tråden så att du vet vilken tråd du startade med. Upprepa processen för att ändra en tråd i taget tills alla ledningar har ändrats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102399.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.