Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar Pluggar på en LT1 motor

Först introduceras på Chevrolet Corvette 1992, är den generation II LT1 motorn en högpresterande small-block motor som hearkens tillbaka till 1970-generationen I LT1. Förskjuta 5.7-liter, eller 350 kubik-tum är LT1 finns främst på Corvette och Camaro Z28s från 1992 till 1997, då den ersattes av den LS1 motorn. Byta tändstift på LT1 är inte en inneboende komplicerad uppgift, men anses vara en tråkig en, med tändstift tillgång är den svåraste delen. Genom att använda rätt verktyg och följa stegen, kan jobbet vara klar på en eftermiddag. Saker du behöver
Hylsnyckel
5/8-tums tändstiftshylsa, gummigenomföring bort
Ratchet vridbar fastsättning
Korta sockeltillägg
Wrench in
Tändstift bladmått
Nytt tändstift
Anti Seize
Jack
Jack står
Blocks, eller däck kil
Shop ljus
Visa fler instruktioner
1

Ställ in gapet på alla nya tändstift på .050, med ett tändstift bladmått, och tillämpa Anti Seize på gängorna av alla tändstift. Ta den positiva (röda) batterikabeln från batteriet.
2

Jack upp framsidan av Chevrolet. Innan du hissar upp bilen, flytta den till parken, eller i växeln och plats block bakom båda bakhjulen för att förhindra rörelser. Korrekt jack främre änden av fordonet, placera domkraften under en solid grund. Var noga med att ha två pallbockar redo att placera på en solid ram område, en på vardera sidan av fordonet. Var noga med att lämna dig själv att jobba rum när placera domkraften. När pallbockar är på plats, försiktigt sänka bilen på läktaren. Arbeta aldrig under ett fordon endast stöds av en domkraft.
3

Ändra tändstiften på förarsidan, som bäst tas bort från under bilen. Arbeta en plugg i taget, ta bort och återmontera varje tändkabel med varje plugg förändring. Börja med den största kontakten på framsidan, som arbetar för, tre, fem, sju bakåt. Förarsidan är de enklaste pluggar till förändring.
4

Byt tändstift åtta, sex och fyra på passagerarsidan, arbetar bakifrån och fram. Dessa måste nås från undersidan av fordonet med hjälp av olika tillägg och svivlar för att hitta rätt kombination för att slutföra uppgiften.
5

Byt tändstift nummer två. Den främre-mest tändstift på passagerarsidan är den svåraste, eftersom det ligger bakom avgasgrenröret. Först, ta bort generatorn och remmen för att komma åt tändstiftet. En spärr vridbar och kort förlängning är nödvändig, och en förkortad 5/8-tums tändstiftshylsor också hjälper. Det kan bli nödvändigt att stänga av uttaget med boxen änden av en skiftnyckel för att åstadkomma detta.
6

Sätt tillbaka generatorn och bälte. Se till att alla tändstift kablar är anslutna och palla upp fronten för att ta bort domkraften. Sakta sänker bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102675.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.