Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Supra EGR Ventil

Byta en avgasåterföring (EGR) i en Toyota Supra är ett jobb som en göras på bara några minuter. EGR-ventilen är utformad för att återvinna de förbrukade gaserna från motorn och skicka dem tillbaka till motorn för att bränna bort så mycket av de avgaser som möjligt. EGR-ventilen på Toyota Supra motorn sitter på toppen av insugningsröret på baksidan av motorn. Du kan byta EGR-ventilen själv, vilket sparar tid och pengar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Leta EGR-ventilen av Toyota Supra på toppen av motorn nära ryggen, bredvid brandväggen. EGR-ventilen är en rund, metallcylinder med en gummi vakuumslang som kommer ut ur porten nära toppen av ventilen.
2

Demontera slangen gummiutsugring från toppen av EGR-ventilen för hand . Lossa skruvarna som håller fast EGR-ventilen till insugningsröret med en hylsnyckel.
3

Ta EGR-ventilen och packningen av motorn och avyttra delarna. Rengör eventuellt kvarvarande packningsmaterial ovanpå insugningsröret där EGR sitter med en spackel, är noga med att inte få någon packning material inuti grenröret.
4

Fäst den nya EGR-ventilen och packningen till insugningsröret med bultar. Anslut slangen gummiutsugring i porten på toppen av ventilen för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102478.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.