Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Advance Timing på en '97 Ford Aspire

Den 1997 Ford Aspire var en tvådörrars subcompact bil med en 1,3-liters fyrcylindrig motor. Motorn har en tändningstidpunkt av 10 grader. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa i förbränningsmotorn. Du kan utföra löpande underhåll på din motor genom att justera tändningen. Du kommer att behöva några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter för att göra jobbet ordentligt. Var försiktig när du justerar tändningen så att du inte skadar några delar av motorn. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park din Ford där det finns tillräckligt med utrymme att arbeta på motorn. Stäng av alla tillbehör, inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

ur bilen och placera trä underläggskilen under hjulen på din bil. Sätt växeln i neutralläge, tillämpa bilens nödbroms och successivt anpassa motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta din bil med nödbromsen engagerade. Låt rpm för att gå tillbaka till noll. Öppna huven.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund.
5

Anslut klämmorna stroboskop till antalet en tändkabeln ansluten till topplocket och glans huvud. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan faller i jämförelse med graden fliken på framsidan av motorn. Du kommer nu att kunna se vad den nuvarande tändningen är. Du kan stanna här om det aktuella tändningen är på 10 grader. Om inte, gå vidare till nästa steg.
7

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder och lossa den med din nyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder, sedan in den i den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch. Du kommer nu att kunna justera tändningen säkert.
8

Använd handen för att vrida fördelaren tills inställningsmärket drivor till 10 grader.
9

Koppla ur distributör vakuumslangen från elektroniska gnistan datorn och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel. Ta tidpunkten ljuset från batteriet, tändkabeln och remskiva.
10

Stäng huven på din bil. Sätt sändningen parken och ta bort stoppklossar från dina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102658.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.