Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift i en 1993 Corvette

I 1993 års Corvette har tillverkats av Chevrolet med två olika motoralternativ. Den ZR1-modellen använde LT5 motor, med alla andra modeller är utrustade med LT1 motorn. Båda motortyper har åtta tändstift och tändstift byte är likartad. Den rekommenderade intervall för att byta tändstift är 24 månader eller 30.000 miles. Tändstift är avgörande för prestanda och effektivitet av motorn, eftersom det ger den elektriska gnista för att antända bränsle i varje cylinder. Saker du behöver
Spetstång
Tändstiftshylsa
Extensions Ratchet
(olika längder) katalog Tändstift
gap Tändstift mätverktyg
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven och ta bort tändkablarna från var och en av de åtta tändstift. Använd spetstång för att avlägsna tändkablarna från svåråtkomliga pluggar. En mild vridande rörelse kommer att hjälpa till att lossa svårt att koppla bort tändkablarna.
2

Ta bort alla åtta tändstift från motorn med tändstiftshylsa och Ratchet. Svårt att nå tändstift kan kräva användning av olika förlängningar längd spärrfunktion.
3

Justera avståndet på elektroden på varje tändstift till .035 av en tum, med gapet tändstiftet mätverktyg.
4

Placera ett nytt tändstift på varje cylinder med tändstiftshylsa och förlängningar. Vänd varje tändstift försiktigt i en medurs rotation för hand för att undvika korsgäng tändstiftet. Dra åt varje tändstift med handkraft och dra sedan åt var och en en extra kvarts varv, med spärrfunktion.
5

Byt varje tändkabeln på den tillhörande tändstiftet. Tryck nedåt på tändkabeln med handen tills du känner sitsen tändkabeln på tändstiftet. Användning av spetstång kan krävas för att ge plats för tändkablarna på svåråtkomliga tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102360.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.