Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ändra Transmission Fluid i en 2007 Toyota

Byta transmissionsolja på en 2007 Toyota är i grunden samma process från modell till modell. Transmissionen är exponerad under ramen av Toyota. Om överföring av en Toyota, det finns en skylt som hålls på plats med bultar, som kan tas bort med en spärr och uttag. Inne i överföringen är magneter som samlar all metall skräp som ansamlas när sändningen är igång. Om du vill ändra transmissionsolja, måste du rengöra magneten med en transmission magnet rengöringsmedel samt ändra tätningen transmission plattan på insidan av överföringen plattan. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet set
Transmission magnet rengöringsmedel
Ny växellåda dräneringsplåt tätning
Bruksanvisning vätska
Transmission
Tratt
Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre änden av Toyota från marken och vila den på pallbockar. Skjut under Toyota och lokalisera plattan överföring avloppet. Avloppet plattan är den stora metallplattan i mitten av transmissionen. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningsplattan.
2

Ta bort skruvarna som håller plattan överföring drain till transmissionen med spärrfunktion set. Låt vätskan rinna ut ur transmissionen i dräneringstråget.
3

Avlägsna förseglingen från hela transmissionen avtappningsplattan sedan bort magneterna inifrån transmissionen.
4

Rengör växellådan magneter med överföringen magneten rengöring lösningsmedel. Placera den nya transmissionen tätningen dräneringsplåt runt sjön plattans kant.
5

Byt överföringen magneten på insidan av transmissionen. Byt ut plattan överföring drain till transmissionen och åt fästskruvarna med ratchet set.
6

bort stödbenet med domkraft och sänk den främre änden av Toyota till marken. Öppna huven och ta bort överföringen oljestickan från motorn.
7

Sätt en tratt i oljestickan badkaret och häll ny transmissionsolja i transmissionen enligt rekommendationerna i instruktionsboken.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102302.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.