Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1985 Plymouth Horizon

I 1985 års Plymouth Horizon byggdes med en 1,6-liters, fyrcylindrig motor. Den tändinställningen av förbränningsmotorn bestämmer när en gnista kommer brand i motorn. Tändinställningen för 1985 Plymouth Horizon är 12 grader. Du kan justera tändningen för att se till att den är korrekt eller att du kan justera den efter dina önskemål. Var försiktig när du arbetar runt rörliga motordelar och inte avviker alltför långt från fabriken rekommenderade 12 grader vid justering av tändningen. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område med utrymme för att arbeta på motorn. Låt motorn gå på tomgång och stänger alla tillbehör inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

kilar Använd hjulet för att chocka hjulen på din bil av säkerhetsskäl. Sätt växeln i neutralläge och fast ställa nödbromsen. Ta motorn till en tomgång på 850 rpm om du har en automatisk växellåda och 1,000 rpm om du har en manuell växellåda. Addera 3

lämna fordonet med nödbroms starkt engagerad och öppen huven på din bil.
4

fast den röda klämman på timing ljus till den positiva polen på bilbatteriet. Fäst den svarta klämman på timing ljus till den negativa batteripolen. Koppla sedan stroboskop till antalet 1 tändstiftet och den huvudsakliga vevaxelns remskiva.
5

Beakta tidpunkten markeringen på remskivan att kontrollera tändningen. Fortsätt till nästa steg om du vill justera timingen. Annars, om tidpunkten är acceptabelt, koppla loss kablarna stroboskop, stäng huven och ta bort stoppklossar.
6

Lossa distributören låsning bult med en skiftnyckel och sedan koppla loss slangen distributören vakuum från fördelningshuset. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar.
7

Vrid fördelaren tills tidpunkten markeringen på trissan sjunker till 12 grader.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med din nyckel och ta bort bygeln kabeln från förgasaren switch. Ta bort kablarna stroboskop och stäng huven. Ta bort stoppklossar från dina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102224.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.