Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur jag koppla upp tändstiftet trådar till en 1990 Ford 351?

Den 351 kubik-tums V-8 motor, introducerades i Ford-bilar 1969, användes senast i några 1995 Ford-modeller. Den 351 kom när Ford bestämde de behövde en motor för att överbrygga klyftan mellan 302 och 390 V-8s. År 1990, den 351 V-8 användes i Ford F-Series lastbilar. Alla motorer har en viss tändföljd, vilket innebär att tändstiftet ledningar måste anslutas på rätt sätt eller att motorn kan köras grovt eller inte alls. Vet hur man korrekt kopplar din tändstift att hålla 351 i trim. Saker du behöver
tändkabeln satt
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Lokalisera fördelaren placerad på övre delen av motorn på framsidan av motorrummet. Nu, lokalisera tändstiften sticker ut från varje sida av motorblocket, fyra per sida
2

Undersök ledningarna plugg plugg, eftersom det finns fyra olika längder:. Lång, medellång, korta, och kortaste . Addera 3

Observera att tändstiftet trådarna har en rak start i ena änden som ansluts till ett tändstift och en vinklad boot på den andra änden som ansluts till en kontakt på toppen av distributör. Anslut en av de långa trådarna från tändkabeln satt till den bakersta tändstiftet på passagerarsidan. Anslut den andra änden av kabeln till kontakten märkt "4" på distributören. Tryck ner stövlarna i båda ändar för att se till att de sitter och klickar på plats.
4

Anslut tredje tändstiftet framifrån på passagerarsidan av motorn till numret "3 "kontakt på distributören på samma sätt. Använd någon av de korta trådarna för den här anslutningen.
5

Fäst den kortaste tändkabeln till den andra tändstiftet framifrån på passagerarsidan till antalet "2" kontakt på distributören. Nu bifoga ett medium tråd framifrån tändstiftet på passagerarsidan till numret "1" distributör kontakt.
6

Bifoga ett medium tråd från bakersta tändstiftet på förarsidan till antalet " 8 "distributör kontakt. Anslut den tredje tändstiftet tillbaka på förarsidan till numret "7" kontakt med en lång tråd.
7

Anslut den andra tändstiftet tillbaka på förarsidan till antalet "6" distributör kontakt med ett medium tråd. Anslut den främre tändstiftet på förarsidan till antalet "5" kontakt med en kort tråd. Tryck ned på båda ändarna av varje tråd för att se till att de sitter. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102461.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.