Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Så här ändrar O2 Sensor i en 1997 Ford Taurus

Ändra lambdasonderna på din 1997 Ford Taurus kommer att förbättra bränsle körsträcka, tomgång kvalitet och körbarhet på din bil. Syresensorn eller O2-sensor är ansvarig för att läsa och procent syre i avgasutsläppen från din bil. Sensorn sänder sedan denna information tillbaka till fordonets datorer i form av ett spänningsvärde. Datorn använder denna information för att ändra bränsle injektorer pulsbredd och förändra luft /bränsleblandningen i motorn. En felaktig O2-sensor kommer att orsaka att motorn går rikt, med mer bränsle och orsakar det att köra grov. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
O2 sensor uttag
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av bilen med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja bilen medan du arbetar med det.
2

Lokalisera de fyra O2 sensorer i avgassystemet. Det finns två framför katalysatorer och två bakom katalysatorer.
3

Välj O2 sensor du behöver ändra. Ett felsökningsverktyg kan användas för att identifiera vilken som är trasig och de flesta bildelar butiker kommer att söka igenom din dator gratis. Leta reda på kontakten ledningsnät för sensorn du ändrar och separera de två halvorna av pluggen efter att ha släppt låsfliken på kontakten.
4

Ta O2 sensorn från avgasröret med en O2-sensor sockel och en spärrfunktion. Vrid sensorn moturs för att lossa den, och sedan dra ut den ur avgasröret.
5

Sätt den nya sensorn i avgasröret och vrid den medurs för att dra åt den. Dra O2 sensorn till 30 foot-pounds med en momentnyckel och O2 sensor uttaget.
6

Anslut kontakten ledningsnätet från den nya O2-sensor till bilens kabelstam kontaktdon, se till att låsningen fliken på kontakten ingriper. Var noga med att dirigera ledningarna från sensorn så att de inte kommer i kontakt de heta avgasrören. Upprepa processen om någon av de andra sensorer som behöver förändras.
7

Support bilen med domkraften och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och provkörning av motorn för att kontrollera att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102304.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.