Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar Tändstift i en 2003 Toyota Corolla

tändstiften på dagens bilar håller mycket längre än tidigare, tack vare avancerad tändning teknik, renare kör motorer och stramare glapp på motorn. De bär fortfarande ut, dock, och så småningom kommer du att behöva ersätta dem med nya enheter. Lyckligtvis är detta inte särskilt svårt att göra och kan göras hemma på uppfarten med några grundläggande verktyg. I det här fallet är projektet fordonet en 2003 Toyota Corolla med 1.8l 4 cylindrig motor, men processen är liknande för andra Corolla motorer samt. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och förlängning
Tändstiftshylsa
Tändstift gapping Spark Tool Review pluggar
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på Corolla och lokalisera tändkablarna. Dessa är de fyra tändkablar som går från sidan av motorn över toppen och slutet på toppen. Håll basen av tändkabeln längst vänster sida av topplocket och dra upp den samtidigt som du vrider för att ta bort kabeln från tändstiftet.
2

Installera tändstiftshylsa på slutet av 3/8-tums förlängning, sedan installera det på spärren. Skruva loss tändstiftet ur motorn och släng det.
3

Gap ersättning tändstift till 0,044 på tändstiftet bladmått. Installera sedan den i huvudet i omvänd ordning den föregående kontakten togs bort. Tryck tändkabeln på pluggen tills den klickar på plats.
4

flytta till nästa tändkabeln till höger, sedan upprepa steg 1 till 4 tills alla tändstiften byts ut i Corolla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102336.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.