Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter Bälten på 1998 Chrysler Sebring

Nästan alla bilar fördela kraften från motorn till andra komponenter med hjälp av en eller flera remmar. Den 2.5L V-6 motor i många första generationens Sebrings använder två remmar vrids vevaxeln remskiva: ett tillbehör bälte som förvandlar pumpen luftkonditioneringen och generatorn och en drivrem för servopumpen. Om du hör en gäll squeal från motorutrymmet eller du har märkt en minskning av el som kan orsakas av en halka generatorns remskiva, ersätter bälten på din Sebring är ett enkelt sätt att förbättra dess prestanda. Saker du behöver
metriska hylsnyckel
pulperkniv
billyft
Säkerhet jacks
Replacement bälten
Visa fler instruktioner
1

Lyft framför bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Avlägsna passagerarsidan fram hjulet och stänkskyddet som sveper från hjulhuset på undersidan av den främre stötfångaren. Använd en hylsnyckel för att lossa, men ta inte bort, bulten i halvmåneformade slits av servopumpen. Skjut försiktigt servopumpen mot framsidan av bilen för att skapa slack i servostyrning drivremmen. Skjut remmen över vevaxeln spjäll remskiva för att ta bort det.
2

Lossa bulten på navet av spännhjulet. Nedanför generatorn är en bult som justerar placeringen av spännhjulet. Lossa denna bult med en enhet förlängning på en hylsnyckel. Det enklaste sättet att göra detta är att arbeta uttaget över bulten och fäst sedan hylsnyckel. Efter denna bulten lossas med ett par varv, manövrera kabelstyrrullen tills tillbehöret bältet kan tas bort.
3

Montera tillbehöret bältet, och se till att dra den ordentligt. Det är ett diagram av denna konfiguration nära kåpan spärren på framsidan av bilen. Dra åt justeringsskruven under generatorn tills remmen är spänd och dra sedan åt bulten kabelstyrrullen att kontrollera att bältet är korrekt inriktad.
4

Dra drivremmen runt servopumpen och vevaxelremskivan . Sätt en breaker bar eller stora hylsnyckel i det fyrkantiga hålet på servostyrning fäste och tillämpa en stark uppåtriktad kraft för att spänna drivremmen. Samtidigt som denna spänning, dra åt justeringsbulten i halvmåneformade facket för att hålla den på plats.
5

tillbaka stänkskyddet och hjulet sänk bilen. Starta motorn och noga titta på båda banden i rörelse för att se till att det inte finns någon vingla eller nötning av kanterna. Om remmarna vänder smidigt utan några udda tongångar, de har installerats korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102488.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.