Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1997 Kia Sportage

Den 1997 Kia Sportage lastbilen används en 2,0-liters fyrcylindrig motor. Motorn har en fabrik rekommenderas tändningen på 4 grader. Du bör regelbundet kolla tändinställningen och justera timingen om det inte är korrekt. Justering av tändningsinställningen kan göras med några grundläggande verktyg och mekaniska färdigheter. Var försiktig när du arbetar i eller runt motorn på din bil. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
startkablar
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Kia Sportage på plan mark men lämna motorn på. Stäng av eventuella tillbehör eller utrustning i fordonet, inklusive lamporna.
2

Använd stoppklossar till Blockera hjulen på bilen. Sätt i friläge, lägg i parkeringsbromsen och gradvis ta motorn till en varm tomgång 750 rpm.
3

Avsluta din lastbil med parkeringsbromsen ordentligt ingrepp, låta rpm hos motorn att minska. Öppna huven. Lossa tomgångsluft kontroll med en skruvmejsel för att hålla motorn på en varm tomgång. Den tomgång luftstyrventil är ansluten till motorns styrenhet på höger sida av motorn. Bifoga ett stroboskop till motorn batteriet genom att först placera en röd klämma på den positiva polen och en
4

svart klämma på den negativa polen. Anslut klämmorna stroboskop till tråden för Nr 1 tändstiftet. Pluggen siffror är på motorns cylinderlock. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
5

Kolla där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med graden fliken på framsidan av motorn för att se vad den nuvarande tändningen är. Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln och stäng huven om tändningen är korrekt. Om inte, gå vidare till nästa steg.
6

Hitta bulten distributören låsning vid basen av distributören bostäder och lossa den med din nyckel moturs. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Det kommer att vara den enda vakuumslangen ansluten till distributören. Distributören är ansluten till motorns kamaxel och oljepump. Anslut distributör dammsugarslangen
7

i den elektroniska styrenheten på höger sida av motorn och marken förgasaren switch med startkablar genom att placera röda klämman på förgasaren brytaren och den svarta klämman på golvet. Förgasaren är ansluten till insuget och grenröret, och omkopplaren är en tråd som är ansluten till projektorn och förgasaren.
8

skiner tidpunkten ljus på trissan, vrid fördelaren medurs med din hand tills inställningsmärket på trissan linje med graden fliken på framsidan av motorn att vara lika med 4 grader. Du kan fördröja gnistan genom att flytta fram tändningen lite längre än 4 grader. Fördröja gnistan orsakar dina kolvarna att skjuta lite sent.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Dra åt bulten distributören lockdown med en skiftnyckel och ta bort startkablarna från förgasaren. Ta tidpunkten ljuset från motorn.
10

Stäng av varma tomgångsvarvtal genom att dra åt tomgångsluft kontroll med en skruvmejsel. Stäng huven, sätta din sändning i parken, lossa parkeringsbromsen och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102686.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.