Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man startar ett TDI Diesel i vinter

Dieselmotorer har ett rykte om att agera i kallt väder, även TDI dieselmotorer. Som en allmän regel, dieselmotorer är svårare att starta när den är kall än bensinmotorer. När du startar din dieselmotor i kallt väder överväga sådana saker som kvalitet diesel som används för att driva motorn, styrkan i batteriet och temperaturen på din motor vid tidpunkten för förbränningen där din motor förvandlar bränslet till makten. Instruktioner
1

Håll din bil i garaget under natten. Även den minsta temperaturen vinsten från att hålla din diesel bil i garaget kommer att hjälpa din motor att starta på morgonen.
2

Besök bensinstationer som används regelbundet, eftersom de underjordiska tankarna på dessa stationer kommer att vara Nyligen fyllda med "vinter" diesel. Mer avlägsna stationer kan fortfarande ha "sommar" diesel, som tjocknar i kallt väder. Fyllning din bil med diesel från rätt ställen kan hjälpa dig att starta din bil i kallt väder.
3

ladda batteriet när du känner en köldknäpp slår. Batteriet presterar sämre i kallt väder, så det kräver mer ström för att köra. Dessutom är olja förtjockad av kylan, vilket gör att motorn kräver mer kraft att vev, makt som tillhandahålls av batteriet.
4

Låt glödstiftet för ljus. Alla dieselmotorer har en glöd-kontaktsystem för att värma punkten för förbränning i motorn. Ge glödstiften nödvändig tid för att värma upp innan du försöker starta motorn. Detta görs genom att vrida nyckeln ett snäpp för att starta elektronik, men inte motorn. Starta motorn när glöden ljuset har varit på i ca 10 sekunder.
5

service din bil innan vintern kommer. Det finns packningar, temperaturmätare och varningslampor som är viktiga i att upptäcka och varna dig om problem i samband med det kalla vädret. Du måste se till att din bil är i toppskick väg in i vintern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102504.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.