Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Quick Release Verktyg för en bränsleledning

En snabbkoppling verktyget styr flödet av bränsle. När en tekniker drar ut verktyget, till exempel, stoppar flödet av bränsle på grund av avstängningsventiler på både manliga och kvinnliga delar av snabbkopplingen verktyg. När en tekniker installerar mer än en bränsleledning, ska bränsleledningarna monteras med en manlig-sedan-hona-anslutning och en hona-sedan-hane anslutning. En quick-release Verktyget är gjort av gjuten zink med nickel-plated finish. Det har Viton o-ringar som har mer hållbarhet än gummi-baserade o-ringar när petroleum berör dem. Dessa rördelar finns i olika typer som definieras ofta av den mekanism genom vilken teknikern kan släppa dem. Knapp

Button-typ beslag har knappar fästa på dem att teknikern pressar för att frigöra kopplingen. Dessa knappar finns på båda sidor av kopplingen, och måste tryckas samtidigt för att fungera - det är att se till att de inte kan lossna rubbas
Pinch
.

Pinch-typ armaturer har två fingerflikar att operatören nyper ihop innan du släpper beslagen. Vem som helst kan ta bort kopplingen genom att klämma den, men bränsleledningen är osannolikt att komma rubbas oavsiktligt. Ibland har fliken två olika plasthållaren flikar.
Enda flik

enda flik snabbfästen har en flik som teknikern kan dra för att lossa kopplingen. Innan du drar på dragfliken, måste teknikern tryck in fliken. Dra dragfliken innan du trycker på frigöringsspaken kan orsaka skador på fliken. Ibland behöver teknikern att använda en skruvmejsel för att bända bort frigöringsspaken.
Säkerhetsregeln

En snabbkoppling verktyg ibland levereras med clips fallskydd som håller verktyget från att komma rubbas oavsiktligt. Med dessa spärrar, kan verktyget behöver ett specialverktyg för att få bort dem, så att de inte oavsiktligt komma loss. Innan du tar bort verktyget, bör teknikern släppa trycket i systemet, eftersom systemet är under konstant tryck även när fordonet inte är i drift. Teknikern bör även koppla ur batteriet innan du tar bort snabbkopplingen verktyg.
Fuel Clamp

När du tar bort en bränsletank skall teknikern använda ett bränsle klämma som eliminerar Risken för ett bränsleläckage. Bränslet klämma stoppar flödet av bränsle genom bränsleledningen.
Plastic Flänsring

Vissa snabbfästen verktygen kommer som separata enheter som hjälper tekniker snabbt på bränsle linje utan att skada den. Dessa kallas plasthållaren ringsignalerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102136.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.