Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man reparerar en Conditioner Auto Air

Fastställande en luftkonditionering i en bil kan vara ett stort företag, eller det kan vara så enkelt som att ladda freon i systemet. Felsökning bil problem kan vara en enkel fix för det mesta om man har rätt verktyg, rätt kunskap och rätt problem (i att vissa problem bara är mödosamma fixar) Du behöver
Wrench set Tvålvatten
Sprayflaska
AC laddare
Ögonskydd
Visa fler instruktioner
Vet dina delar
1

diagnostisera vilken del av luftkonditioneringen ( AC) system kommer snett. Det finns fem stora delar av AC-systemet. Kompressorn cirkulerar och komprimerar kylmediet. (Den kylvätska bär värmen i systemet, och är oftast R-134 på de flesta nyare modeller). Kondensorn ändrar fasen av kylmedel och tar bort värmen från kylmediet samt. Expansionsventilen reglerar trycket av kylmediet. Förångaren överför värme från bilen till kylmediet. Torken fungerar som ett filter för kylmediet genom att avlägsna fukt och föroreningar.
2

Testa dina slangar är täta. Gör en enkel lösning av flytande diskmedel i en sprayflaska och blöta AC slangar och anslutningar medan systemet är igång. Kylvätskan måste vara under tryck att avslöja eventuella läckage. Om du ser några bubblor, har du hittat din läcka. Först när du är säker på att det inte finns några läckor kan du lägga kylvätska i systemet. Det är olagligt att släppa freon gas i atmosfären.
3

rensa ut kondenserande spolar. Skräp kan ibland samlas kring den kondenserande spolar, förhindra värme från att utvisas från AC-systemet. Också leta efter eventuella trasiga ledningar, utbränd säkringar, dåliga växlar, trasig fläktrem, eller sälar som har brutit runt kompressorn.
4

Toppa kylvätskan. Om systemet har en viss svalka vid beröring, men inte mycket, kanske är det bara saknas lite kylvätska. Om så är fallet och du har redan kontrollerats för läckor, tillsätt lite kylvätska. Detta borde höja trycket i AC-systemet och ökar dess förmåga att utföra kyldrift.
5

spola systemet. Gå till expansionsventilen och förångaren. När du tar bort förångaren, rengör den med vatten och ljus skrubbning, försiktigt så att inte få något vatten i rören som innehåller freon. Använd en AC flush kit för att rensa ut freon rör, följt av tryckluft.
6

Kontrollera din kompressor. Om det läcker kylvätska eller gör klickande ljud, kommer den att behöva en ersättare. Kontrollera också att se om kopplingen engagerande medan AC är igång. Om du byter ut den, tillsätt oljan till sugsidan och vrid kopplingen flera gånger att prima olja rör sig genom systemet. Dra åt de fyra bultarna till kompressorn i ett cirkulärt sätt så att kompressorn fallet inte blir skev. Senaste, gnida lite olja på beslagen freon rör för en bra passform och förhindra röta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102236.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.